Façana d'una oficina de Bankia
Façana d'una oficina de Bankia
Lleida

Una lleidatana afectada per les preferents podrà protestar davant de Bankia avalada pel jutge

La justícia ha avalat l'actitud d'una veïna de Lleida, de 67 anys, denunciada per Bankia per protestar setmanalment davant l'entitat bancària que li va oferir participacions preferents.

RedaccióActualitzat

La justícia ha avalat l'actitud de Magdalena Rubio, una lleidatana de 67 anys que va ser denunciada per Bankia per protestar contra l'entitat bancària que li va oferir preferents.

Multa de 60 euros per injúries

L'acusació demanava que se li prohibís atansar-se a qualsevol oficina de l'entitat a Lleida, però finalment la jutge del jutjat d'instrucció número 3 de Lleida l'ha condemnat a pagar tan sols la pena mínima, una multa de 60 euros, per una falta d'amenaces i injúries contra la subdirectora de l'oficina.

El novembre es va celebrar el judici en el qual la denunciant va assegurar que Magdalena Rubio havia dit als clients que no fessin cas de la subdirectora perquè "és una lladre". L'afectada, per contra, ho va negar i va explicar que se sentia estafada perquè va ser ella qui li va aconsellar les participacions preferents quan volia treure 3.000 dels 21.000 euros estalviats.

Protestes cada dilluns

Segons el relat de Magdalena Rubio, quan va voler treure els diners per fer front a una operació, l'entitat li va comunicar que no els podia treure fins al 2020. Després, sense consultar-l'hi, el banc es va quedar 7.000 euros d'aquests 21.000 i la resta, 14.000, els hi va canviar per accions. Arran d'això, la dona, segons explica, li va anar a dir a la subdirectora que se sentia estafada, per ella i per l'entitat, i per això cada dilluns es presenta amb pancartes davant l'oficina.

Anar al contingut