Barcelona

Una jove denuncia que una mossa d'esquadra la va agredir i presenta un informe que revela 38 hematomes

Elena P. va ser detinguda el 4 d'abril passat per els Mossos d'Esquadra i va ser traslladada a la comissaria de les Corts. Allà, segons la seva versió, dues agents la van tirar a terra, per la força li van fer treure la roba i es van burlar d'ella pel seu accent, la seva roba interior i la seva manicura. Un informe mèdic posterior a la seva detenció revela que tenia fins a 38 hematomes a tot el cos, lesions de les quals també hi ha un document gràfic gravat pel seu xicot. La policia autonòmica admet que la detinguda no va rebre un tracte adequat, però només reconeix que una de les mosses li va clavar una bufetada i la va tirar a terra. Aquesta agent ja ha estat retirada del servei.

Actualitzat
La nit dels fets, l'Elena va arribar a la porta de casa seva i en no trobar les claus del domicili va començar a trucar a timbres perquè l'obrissin. Se suposa que algun dels veïns va avisar la policia autonòmica i els Mossos d'Esquadra es van personar al lloc i la van detenir.

Un examen mèdic de l'Hospital del Mar de Barcelona previ al seu trasllat a la comissaria de les Corts detalla que la detinguda presentava molèsties als canells, probablement a causa de les manilles que duia posades. En sortir de la comissaria, en canvi, un altre informe, redactat a la Vall d'Hebron, revela fins a 38 hematomes als genolls, malucs, espatlles, cara, esquena i zona lumbar. A més, en arribar a casa, el seu xicot va gravar un DVD que mostrava aquestes lesions.

Què va passar a l'interior de la comissaria?


Segons l'advocat de l'Elena, dues agents dels Mossos la van tirar a terra, li van fer treure la roba per la força i van començar a burlar-se d'ella, entre altres coses per la seva roba interior o el seu accent. La detinguda és russa.

Fonts de la policia autonòmica han explicat que la Divisió d'Assumptes Interns posseeix una gravació de les càmeres ocultes situades a la zona d'escorcolls de la comissaria per ordre de la Conselleria d'Interior. Assegura que la gravació no ha estat tallada ni s'ha fet cap muntatge i que només mostra la mossa clavant una bufetada a la detinguda, que estava emmanillada, i tirant-la a terra. Aquesta agent ja ha estat suspesa de sou i feina i la policia autonòmica ha portat el cas a la fiscalia.

Quatre agents més de la comissaria de les Corts han estat apartats de la seva feina i estan imputats per haver apallissat suposadament un detingut. Aquests mossos ja han declarat davant el jutge que investiga el cas i compten amb el suport dels sindicats policials.
Anar al contingut