Estats Units

Una investigació revela que diversos "marines" desplegats a l'Iraq van matar indiscriminadament 24 civils

Els diaris "The New York Times" i "Los Angeles Times" publiquen en les seves edicions que una investigació militar de l'exèrcit dels EUA revela que diversos "marines" desplegats a l'Iraq van matar indiscriminadament 24 civils iraquians. Segons sembla, després que una bomba matés un soldat, alguns companys van disparar als cinc ocupants d'un taxi i van irrompre en diversos domicilis, on van obrir foc contra els seus ocupants, sobretot dones i nens. Després els militars van informar que els civils havien mort accidentalment pel foc creuat i per les bombes casolanes. El servei nacional d'investigació criminal ha obert una investigació sobre aquest incident.

Actualitzat

Una investigació militar de l'exèrcit dels EUA revela que diversos "marines" desplegats a l'Iraq van matar indiscriminadament 24 civils iraquians. Segons els dos diaris nord-americans, que citen funcionaris que han llegit l'informe, un grup de soldats van començar un rastreig després que una bomba col·locada a la carretera va matar un col·lega seu. En l'operació, al nord-oest de Bagdad, van disparar als cinc ocupants d'un taxi de la zona i van irrompre en diversos domicilis, on van obrir foc a tort i a dret contra els seus ocupants, sobretot dones i nens.
Després els militars van informar que els civils havien mort accidentalment pel foc creuat amb els presumptes insurgents i per les bombes casolanes. Tanmateix, la investigació que s'ha portat a terme conclou que aquesta versió no correspon amb els fets.

Ara el servei nacional d'investigació criminal ha obert una investigació sobre aquest incident i s'espera que pròximament presenti contra els presumptes implicats càrrecs d'assassinat, homicidi temerari, incompliment del deure i de fer informes falsos.

Els fets van tenir lloc el passat 19 de novembre a la localitat d'Hadiza, a uns 225 quilòmetres al nord-est de Bagdad, en un espai considerat un baluard de la insurgència iraquiana. També s'ha obert una investigació d'un altre incident en què "marines" suposadament van matar un civil a la localitat d'Hamandiya, a l'oest de Bagdad, el passat 26 d'abril.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut