Madrid

Una investigació dels Mossos permet detenir un estafador de luxe que actuava des del 2005

Vivia a tot drap, llogava apartaments que no pagava, contractava prostitutes que tampoc pagava, es quedava amb cotxes de luxe, i l'efectiu l'obtenia de robar a les taquilles dels gimnasos de luxe. Així des del 2005 per tot Espanya.

RedaccióActualitzat
Vivia a tot drap, fent-se passar per un executiu italià. llogava apartaments que no pagava, contractava prostitutes que tampoc pagava, es quedava amb cotxes de luxe, i l'efectiu l'obtenia directament de robar a les taquilles dels gimnasos de luxe. Aquest és el perfil d'un estafador de luxe que actuava des del 2005 per tot Espanya.

L'han detingut a Madrid després d'una investigació dels Mossos d'Esquadra. L'home, que acumula fins a 10 antecedents per estafes des del 2005 comeses a Guadalajara, Galícia, Pamplona, València i Barcelona, es va apropiar en només una setmana a Barcelona 40.000 euros de ciutadans alemanys, a més d'haver-ne robat 12.000 més.

La investigació dels Mossos d'Esquadra es va iniciar quan van ser denunciats tres robatoris en taquilles de gimnasos de luxe de la ciutat de Barcelona. La policia va descobrir que l'estafador, de 35 anys i nacionalitat espanyola, s'identificava amb documentació falsa com un ciutadà italià per accedir als gimnasos de luxe, on robava diners en metàl·lic, rellotges de luxe i telèfons mòbils de les taquilles dels socis del gimnàs.

Els mossos també van investigar unes estafes que van començar el 15 de gener, quan un home, fent-se passar per empresari italià d'una marca de motocicletes de renom, va contactar amb una sauna de la capital catalana per contractar una prostituta de luxe a la qual va oferir 3.000 euros per acompanyar-lo durant tres dies per Barcelona. Després de passar la primera nit junts, el presumpte estafador va dir a la dona que volia regalar-li un cotxe d'alta gamma, va anar a un concessionari i, després de posar l'automòbil a nom de la dona, se'l va emportar sense pagar.

L'home també va contractar dues prostitutes més i de totes elles, mitjançant enganys, va obtenir diners en metàl·lic amb falses promeses de pagaments i exhibint falsos ingressos bancaris, la mateixa tècnica que utilitzava per comprar cotxes de luxe o contractar allotjaments als quals portava  les prostitutes.

Segons els Mossos, el 22 de gener el presumpte estafador va desaparèixer de Barcelona sense pagar les prostitutes, deixant impagats tots els serveis que havia contractat i emportant-se el vehicle de luxe que havia adquirit a nom de la dona.

Les nombroses denúncies per estafa que van presentar les dones, els propietaris dels allotjaments i el concessionari van afavorir que els Mossos d'Esquadra determinessin la identitat real del presumpte estafador, que va resultar un expert en aquests enganys amb antecedents per tot Espanya des de fa anys.

Finalment, l'estafador va ser detingut per agents de la Policia Nacional el dia 1 a Madrid. Després de passar a disposició judicial, ha quedat en llibertat amb càrrecs, segons ha informat la policia catalana.
Anar al contingut