Un dels tendals dels indignats a la Puerta del Sol
Un dels tendals dels indignats a la Puerta del Sol
Madrid

Una iniciativa sortida del moviment 15-M crida a retirar 155 euros dels bancs

Una iniciativa sortida del moviment 15-M impulsa per avui una "acció pacífica contra els bancs", que consideren culpables de la crisi. Coincidint amb els 15 dies de protestes, es fa una crida massiva perquè la gent tregui 155 euros dels seus comptes, o, si no és possible, 15,5 euros o 1,55. D'aquesta manera, les xifres fan referència també al moviment 15-M. La iniciativa dels acampats és a escala estatal "com una forma de repulsa al sistema financer actual".

Actualitzat
Aquesta iniciativa s'ha impulsat dues setmanes després de l'inici de les protestes com una "acció no violenta de lluita massiva i conjunta" en senyal de protesta contra els bancs i el mercat.

No obstant això, la plataforma Democràcia Real, Ja ha anunciat que es desvincula d'aquesta convocatòria, tot i que la respecta. Afirmen que respecten que "es convoquin accions", però creuen que han de ser més consensuades.

Des de la seva pàgina web expliquen que no estan al darrere dels correus electrònics que circulen amb la seva firma i demanen "calma", alhora que expliquen que treballen en "una nova onada de mobilitzacions".
Anar al contingut