Esther Bellón, a la roda informativa d'aquest dimecres.
Esther Bellón diu que va arribar a rebre coaccions. (Foto. EFE)
Madrid

Una infermera que ha atès Teresa Romero denuncia el "brutal" rebuig de la població per l'Ebola

Esther Bellón, que va atendre Teresa Romero, ha confessat que va arribar a ser víctima de coaccions

RedaccióActualitzat

Una de les infermeres de l'equip mèdic que va atendre Teresa Romero ha reconegut aquest dimecres que el rebuig de la població cap als professionals ha estat "brutal". En una roda informativa, Esther Bellón ha arribat a confessar que, en el seu cas, ha arribat a ser víctima de coaccions. La infermera ha comparegut amb altres membres de l'equip, el dia que a Romero li han donat l'alta perquè ja ha superat la malaltia de l'Ebola.

Esther Bellón ha explicat que durant tot aquest temps ha detectat un rebuig "brutal" entre veïns i, fins i tot, amics, quan han sabut que tractava un pacient d'Ebola. A més, la infermera ha dit que s'ha sentit coaccionada i que això li ha impedit fer un viatge que tenia pensat fer. En tot cas, Bellón ha destacat que la família l'ha ajudat a superar aquesta situació i que se sent feliç perquè "per fi s'ha pogut salvar un cas d'Ebola".

Pel que fa als equips i vestits de seguretat, la infermera ha assenyalat que s'havia presentat voluntària per tractar pacients amb aquest virus i que es va sentir "segura". A l'hora d'utilitzar aquest vestit de protecció, Bellón ha remarcat que el primer que s'ha de fer és relaxar-se i després "controlar la por". No obstant això, ella entén que la intranquil·litat i la por són "dos factors que poden arribar a fer cometre errors".

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut