Injecció d'una vacuna
Injecció d'una vacuna
Itàlia

Una infermera "antivacunes", acusada d'aplicar vials falsos a uns 500 nens

La fiscalia italiana ha obert una investigació i ha programat una nova campanya de vacunació pels possibles afectats

RedaccióActualitzat

Les autoritats sanitàries italianes han descobert que una infermera fingia vacunar els nens i, en realitat, llençava els vials a les escombraries. Ha estat un escàndol sanitari a Treviso, al nord-est d'Itàlia.

Pier Paolo Benetollo, director general de l'Agència per a la cura de la Salut 3, ha explicat que "tenen molt clar que les vacunes van ser posades de manera fingida", i han descobert que un terç de les dosis a nadons menors d'un any i la meitat de les dosis a nens més grans, no van ser administrades correctament. 

Els primers en sospitar van ser els companya de la infermera que no sentien plorar mai als nens i van trobar els vials a la brossa.

Les analítiques han demostrat que només 2 dels menors van desenvolupat els anticossos, segons informa el diari La Stampa. Les primeres investigacions apunten que els menors no estarien correctament vacunats de malalties com el xarampió, la rubèola, la tos ferina, la diftèria, el tètanus, la poliomielitis o la hepatitis B. Per aquest motiu, les autoritats han programat una campanya de vacunació per als possibles afectats.

La infermera ha negat tots els càrrecs i assegura que sí que va realitzar la immunització dels menors. Les autoritats, però, estan investigant tota la seva tasca professional.

El director general de Salut, Francesco Benazzi, ha assegurat que seran intransigents i "anirem fins al final, incloent-hi un possible acomiadament."

Llei de vacunació a Itàlia

El govern italià acaba d'aprovar una llei que estableix la vacunació obligatòria per a l'ingrés a les guarderies i a les escolen infantils dels 0 als 6 anys.

Si no estan correctament immunitzats, els pares podran ser sancionats amb multes de fins a 7.500 euros.

L'actual calendari de vacunes a Catalunya

 

 

Anar al contingut