Operació de càncer de pulmó a l'Hospital Universitari Mútua de Terrassa
Operació de càncer de pulmó a l'Hospital Universitari Mútua de Terrassa
Terrassa

Una guia per detectar el càncer de pulmó millorada a Terrassa s'exporta a tot el món

La nova eina, que s'ha treballat a l'Hospital Universitari Mútua de Terrassa, afina més el pronòstic de la malaltia i ajuda a donar el millor tractament en cada cas

RedaccióActualitzat

Hospitals de tot el món fan servir des de començament d'any una guia millorada per detectar el càncer de pulmó liderada per l'hospital Mútua de Terrassa.

La classificació del tumor, l'estat dels ganglis i la presència o no de metàstasi s'estableixen tenint en compte una guia que es revisa periòdicament. És el mètode que permet als metges definir el pronòstic i donar el millor tractament en cada cas.

L'última revisió de la guia per detectar el càncer de pulmó ha estat liderada pel doctor Ramon Rami, de l'Hospital Universitari Mútua de Terrassa, i és una eina que fan servir una cinquantena d'hospitals de tot el món

La guia, vital en els càncers de pulmó

En el cas dels càncers de pulmó, la guia té una especial importància, ja que es tracta del tumor més freqüent en el món desenvolupat i el que té l'índex de mortalitat més alt, perquè els pacients arriben en estadis avançats.

Ara, la guia dona molta més importància a la mida del tumor i la considera un factor pronòstic més rellevant que en edicions anteriors.

 

Anar al contingut