Barcelona

Una gravació mostra la brutalitat de l'agressió a un ciutadà ucraïnès a Barcelona

Les imatges gravades per una dona ucraïnesa mostra l'agressió de tres joves antifeixistes a un grup d'ucraïnesos, un dels quals va rebre un fort cop de casc al cap i ha passat un mes en coma

RedaccióActualitzat

Les imatges gravades per una dona ucraïnesa mostra l'agressió de tres joves antifeixistes a un grup d'ucraïnesos, un dels quals va rebre un fort cop de casc al cap i ha passat un mes en coma. La gravació mostra com van passar els fets, posteriors a una xerrada celebrada a l'ateneu La Torna, al barri de Gràcia, que l'11 d'octubre passat va cedir el seu espai al Comitè Català de Solidaritat amb els Antifeixistes Ucraïnesos.

En un grup d'ucraïnesos que sortien de La Torna, hi havia Sasha, un enginyer de 56 anys que havia arribat feia dues hores a Barcelona per visitar el seu cunyat. Sortint de l'acte, tres persones que no eren a l'ateneu es dirigeixen als ucraïnesos acusant-los de "feixistes" i algun cop de peu. De mica en mica, la situació es descontrola i un dels agressors estaborneix Sasha amb un cop de casc. Aquest cop provoca un xiscle de la dona que enregsitra les imatges, que reclama l'ajuda de la gent que hi ha al carrer en aquell moment. Un dels vianants, un home que fuma amb pipa, se li acosta i li etziba: "vés al consolat, 'gilipolles'".

Sasha ha passat un mes en coma a la Unitat de Cures Intensives de l'Hospital de Sant Pau, amb "un pronòstic reservat". Tot i que sembla que "sobreviurà", no se sap si li quedaran seqüeles.

Detinguts gràcies a la gravació

Quatre dies després dels fets, els tres agressors (de 26, 27 i 28 anys) van ser detinguts pels Mossos d'Esquadra. El més jove, autor material de l'agressió més greu, està en presó preventiva per un delicte d'homicidi en grau de temptativa. Els altres dos han quedat en llibertat amb càrrecs per delictes de lesions.

La policia catalana ha subratllat que aquests tres agressors no participaven de l'assemblea celebrada a 'La Torna' i, per tant, desvinculen totalment l'incident d'aquest centre independentista, que només havia cedit el seu espai.

L'advocat Sebastià Martínez Ramos, que defensa la família d'en Sasha, defineix l'agressió com una acció de "violència gratuïta marcada per l'odi". Creu que els fets que van tenir lloc en aquest carrer del barri de Gràcia són "rotundament intolerables".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut