Projecció de la senyera a la façana de la Generalitat.
Projecció de la senyera a la façana de la Generalitat.
Barcelona

Una gran senyera projectada a la façana de la Generalitat inaugura els actes de la Diada del 2014

Una videoprojecció d'una gran senyera a la façana del Palau de la Generalitat inicia els actes de la Diada del 2014, que duraran fins al 21 de setembre

RedaccióActualitzat
La videoprojecció d'una gran senyera a la façana del Palau de la Generalitat ha inaugurat aquest dissabte els actes de la Diada del 2014. La celebració del Tricentenari comporta aquest any una programació especial, amb actes arreu del país, que durarà fins al 21 de setembre.

El secretari general de la Presidència, Jordi Vilajoana, ha fet l'encesa simbòlica de la videoprojecció, creada per Franc Aleu, que es podrà veure cada dia, de 9 a 10 del vespre, fins a l'11 de setembre. La creació s'anomena 'In memoriam' i està dedicada "als catalans que van lluitar fa tres-cents anys per les llibertats del país".

Aquest any, també hi ha novetats en els actes previstos per a l'Onze de Setembre, com l'ofrena floral del president de la Generalitat i la presidenta del Parlament al Fossar de les Moreres, el tradicional acte institucional, aquest any a la Llotja de Mar, i la Nit Blanca, amb actuacions culturals gratuïtes a càrrec dels principals festivals d'arts escèniques de Catalunya al barri de la Ribera, al Barri Gòtic i al parc de la Ciutadella.

També com a novetat, el matí del dia 11, tres-cents violoncel·listes interpretaran a l'entrada del Born Centre Cultural la peça "Érem. Som. Serem", del compositor Albert Guinovart, abans de la tradicional ofrena floral del govern i la mesa del Parlament al monument a Rafael Casanova.

Anar al contingut