Imatge d'un fèretre
Imatge d'un fèretre
Japó

Una funerària del Japó fa descomptes a la gent gran que deixi de conduir

La mesura, per contribuir a la reducció d'accidents mortals amb ancians implicats, que ha augmentat considerablement en els darrers anys

RedaccióActualitzat

Una dona de 70 anys va ser atropellada per una conductora de 98 anys a principis de març al carrer Balmes de Barcelona en saltar-se un semàfor en vermell i reobria el debat sobre els límits en l'edat per conduir aquí. Al Japó, hi ha qui ha pres la seva pròpia iniciativa per reduir els accidents de trànsit entre la gent gran. 

Una casa funerària ofereix un 15% de descompte  a aquelles persones grans que decideixin entregar el seu carnet de conduir quan les seves capacitats ja no els permetin posar-se al volant. La funerària explica que en un 10% dels funerals que fan al darrere hi ha un accident de trànsit, i davant d'aquesta realitat expliquen:

"A la nostra prefectura hi ha molts accidents i volíem contribuir a reduir-los, per la qual cosa hem decidim introduir aquest servei".

Així, les persones que entreguin voluntàriament el seu carnet de conduir a les comissaries locals rebran un certificat que podran presentar a la funerària i amb el qual es podran estalviar fins a 3.730 euros tant en el propi funeral com en el dels familiars més propers.

♦ Cal limitar l'edat per conduir vehicles?♦

Aquesta oferta i d'altres de descomptes en restaurants són algunes de les iniciatives que s'han posat en marxa perquè els ancians deixin de conduir al Japó, on la xifra d'accidents amb gent gran involucrada creix ràpidament. Els conductors de més de 75 anys van ser responsables del 13,2% dels accidents mortals a Aichi el 2016, enfront del 7,7% de 2007.

Justament aquesta mateixa setmana el departament d'Interior ha fet públic que farà més controls i més rigorosos als centres homologats que emeten els certificats mèdics per obtenir el permís de conduir o renovar-lo a Catalunya.

Anar al contingut