La central nuclear d'Ascó en una imatge d'arxiu
La central nuclear d'Ascó en una imatge d'arxiu

Una fuita sense perill obliga a parar el reactor de la central d'Ascó I

La fuita d'aigua estava localitzada en una vàlvula de drenatge d'un dels generadors de vapor i es classifica com a nivell 0 en l'Escala Internacional de Successos Nuclears

RedaccióActualitzat

L'Associació Nuclear Ascó Vandellòs (ANAV) ha comunicat al Consell de Seguretat Nuclear (CSN), seguint el procediment reglamentari, l'aturada no programada que s'ha efectuat aquesta matinada del reactor de la central nuclear Ascó I per una incidència tècnica en el cabal d'aigua refrigerant.

El problema es va detectar la nit de dimecres amb una fuita d'aigua d'origen desconegut a l'edifici de contenció. Davant la possibilitat que es tractés d'una fuita del circuit de refrigeració principal del reactor, es va decidir parar totalment la planta.

Després d'accedir a l'interior de l'edifici del reactor, s'ha pogut comprovar que la fuita d'aigua estava localitzada en una vàlvula de drenatge d'un dels generadors de vapor i s'ha descartat la fuita en la barrera de pressió.

El succés, que no ha tingut impacte en els treballadors, el públic ni en el medi ambient, es classifica com a nivell 0 a l'Escala Internacional de Successos Nuclears. El CSN, segons s'estableix en els seus procediments, ha informat a través de la seva pàgina web de la recepció de notificació d'aquest succés i els serveis de manteniment mecànic de la central han informat que estan treballant en la reparació de la fuita.

Anar al contingut