La planta de Repsol a la Pobla de Mafumet.
La planta de Repsol a la Pobla de Mafumet.
La Pobla de Mafumet

Una fuita en una vàlvula seria la causa més probable de l'explosió a la planta de Repsol

L'explosió va passar diumenge a la matinada a la unitat d'etilè de la planta del polígon petroquímic nord de Tarragona. Segons l'informe elaborat pels tècnics de la Generalitat, hauria fallat una part de la vàlvula que redueix la pressió en què surt l'etilè. S'haurien escapat uns 270 quilos d'etilè durant un minut i mig.

RedaccióActualitzat

Una fuita en una vàlvula és, segons l'informe elaborat pels tècnics de la Generalitat, la causa més probable de l'explosió de diumenge a la planta de Repsol a la Pobla de Mafumet.

L'explosió va passar diumenge a la matinada a la unitat d'etilè de la planta del polígon petroquímic nord de Tarragona, on hauria fallat una part de la vàlvula que redueix la pressió en què surt l'etilè. S'haurien escapat uns 270 quilos d'etilè durant un minut i mig.

Repsol segueix investigant què va poder originar l'explosió, que no va causar víctimes, ni danys mediambientals, però sí va alarmar els habitants de les localitats pròximes.

El portaveu de Repsol a Tarragona, Josep Bertran, s'ha felicitat perquè "els mecanismes de seguretat van funcionar correctament" i ha detallat que aquesta unitat "està continguda dins de murs de formigó, amb què l'explosió va sortir cap amunt i per això es va sentir des de molts punts".

La Generalitat espera disposar de tots els detalls de l'informe per determinar si s'obre un expedient sancionador a Repsol.

Anar al contingut