Girona

Una forta tempesta amb pedra obliga a tallar momentàniament l'AP-7

RedaccióActualitzat

Els ruixats i tempestes d'aquest divendres a la tarda han perdut molta extensió territorial respecte a les últimes 48 hores. Aquest divendres a la tarda,  les més importants es concentren a punts de les comarques gironines, on, fins i tot, van acompanyades de calamarsa o pedra.

Fins i tot s'ha hagut de tallar, durant un quart d'hora, l'AP-7 al punt quilomètric 50, a Girona, en sentit nord, per la tempesta.

 


A dos quarts de set del vespre, per acumulació d'aigua a la calçada, hi havia 2 km de retencions a l'AP-7, a Girona, en sentit nord.

Al llarg de la tarda, també ha estat tallada l'N-II, a l'altura de Sant Julià de Ramis, però cap a les set del vespre s'ha pogut reobrir.

La C-66 a Celrà, que ha estat tallada bona part de la tarda, ja té un carril obert i es dóna pas alternatiu als cotxes.

La GI-514, a Medinyà, continua tallada per inundació de la calçada. Es fan desviaments per l'interior de la població.

A Arbúcies, la GI-543 està tallada per esllavissades.

Aquestes són les imatges que han enregistrat persones que circulaven per la zona:

 

 

Un dels llocs més afectats ha estat Celrà.

 

 

A Girona, ja hi ha diverses zones inundades.

 


El telèfon d'emergències, el 112, ha rebut un centenar de trucades a causa de les fortes pluges a les comarques de Girona. Els bombers han rebut, fins a les 7 del vespre, uns 64 avisos relacionats amb la pluja que ha caigut. La majoria, de Girona, Sant Julià de Ramis i Celrà. La majoria, per inundacions de carrers, de baixos d'habitatges o de crescudes de riera.

L'actuació més destacada ha tingut lloc a Girona, on els Bombers han hagut de rescatar dues dones atrapades al cotxe entre una esllavissada i un rec a la zona de Campdorà.

 

 

Fins a les vuit del vespre, Celrà havia enregistrat 55 l/m2; Medinyà, 75 l/m2; el barri de Pont Major, a Girona, 65 l/m2; i Sarrià de Ter, 63 l/m2.

Avançat el vespre i la nit, s'hauran retirat del tot les precipitacions. Durant el cap de setmana, el sol dominarà amb contrast notable entre el dia i la nit pel que fa a temperatures.

El temporal marítim de llevant fa gairebé 48 hores que afecta la costa catalana. Alguna onada ha arribat gairebé als 8 metres.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut