Lleida

Una forta pedregada afecta el conreu de fruita dolça a diversos municipis lleidatans

La tempesta ha sorprès aquest divendres a la tarda diversos municipis del Segrià com Alpicat, Vilanova de Segrià i Torrefarrera, entre d'altres. Els trossos de gel eren de la mida d'una nou i han acabat de fer malbé el conreu de fruita dolça que quedava.

RedaccióActualitzat
La collita de fruita d'aquest any està de pega. Una nova pedregada ha acabat de fer malbé el que quedava dels cultius a les comarques de Lleida. La tempesta ha sorprès aquest divendres a la tarda diversos municipis amb trossos de gel de la mida de nous.

La pedra, combinada amb molt de vent, ha malmès la collita de pomes, peres, nectarines i altres varietats. Les poblacions més afectades són Alpicat, Balaguer, Torrefarrera i Vilanova de Segrià. Després la tempesta -que ha anat perdent força- ha avançat fins a la Noguera, l'Alta Ribagorça i el Pallars Sobirà.

Aquesta és la segona gran pedregada de l'any, després de les tempestes de principis de mes. Llavors hi va haver més de 20 milions de pèrdues. Ara plou sobre mullat en alguns conreus. Aquesta vegada, la pedra ha entrat per la zona d'Alcarràs i ha creuat tot el Segrià fins arribar a la zona de Benavent i Albesa. Els pagesos demanen rapidesa en el peritatge.

El conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí, s'ha reunit a l'Ajuntament d'Alpicat amb les organitzacions de productors de fruita, sindicats agraris, cooperatives i alcaldes per analitzar l'afectació. Deu tècnics d'Agroseguro començaran dilluns les feines de peritatge per determinar el nombre d'hectàrees afectades i el grau.

Les mesures excepcionals que s'apliquen a la zona del Pla d'Urgell després de la pedregada de principis de juliol s'ampliaran ara a aquesta zona.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut