Una finca del Priorat rep la primera distinció Demeter de tot l'Estat que es dóna a la producció vinícola biodinàmica

Bellmunt del Priorat (Priorat).- La finca Mas Blanc de Bellmunt del Priorat ha obtingut la certificació Demeter que l'acredita com la primera finca vinícola de tot l'estat espanyol en produir sota els criteris de l'agricultura biodinàmica. Aquest tipus de producció parteix de l'agricultura ecològica però els seus criteris són més exigents, segons ha explicat la responsable de la certificació a l'Estat, Marisol Garrido. A la finca Mas Blanc es produeixen en exclusiva els vins de les bodegues Pinord 'Balcons' i '+7', que sortiran al mercat al 2009 ja elaborats amb el mètode biodinàmic. De moment, però, ambdós vins es troben a la venda com a fruit de la producció ecològica i a mode d'avanç, a finals d'enguany ja sortirà una primera producció d'ampolles de vi jove biodinàmic sota l'etiqueta de 'Clos del músic'. La finca compta amb 18 hectàrees amb un total de 55.000 ceps de les varietats Garnatxa, Cabernet, Merlot i Syrah i la seva producció anual és de poc més de 30.000 ampolles.
Una finca del Priorat rep la primera distinció Demeter de tot l'Estat que es dóna a la producció vinícola biodinàmica

Una finca del Priorat rep la primera distinció Demeter de tot l'Estat que es dóna a la producció vinícola biodinàmica

Bellmunt del Priorat (Priorat).- La finca Mas Blanc de Bellmunt del Priorat ha obtingut la certificació Demeter que l'acredita com la primera finca vinícola de tot l'estat espanyol en produir sota els criteris de l'agricultura biodinàmica. Aquest tipus de producció parteix de l'agricultura ecològica però els seus criteris són més exigents, segons ha explicat la responsable de la certificació a l'Estat, Marisol Garrido. A la finca Mas Blanc es produeixen en exclusiva els vins de les bodegues Pinord 'Balcons' i '+7', que sortiran al mercat al 2009 ja elaborats amb el mètode biodinàmic. De moment, però, ambdós vins es troben a la venda com a fruit de la producció ecològica i a mode d'avanç, a finals d'enguany ja sortirà una primera producció d'ampolles de vi jove biodinàmic sota l'etiqueta de 'Clos del músic'. La finca compta amb 18 hectàrees amb un total de 55.000 ceps de les varietats Garnatxa, Cabernet, Merlot i Syrah i la seva producció anual és de poc més de 30.000 ampolles.