Abu Dhabi

Una finalista del concurs "El poeta del milió", amenaçada per criticar l'extremisme islamista

Una poetessa saudita, finalista del concurs televisiu "El poeta d'un milió", ha rebut amenaces de mort per uns versos en què critica l'extremisme islamista. La poetessa Hissa Hilal, coberta amb el rigorós nicab, és mestressa de casa i poetessa a temps parcial, però la seva participació en el programa amb un poema en què critica els clergues islamistes extremistes i la fàtua que prediquen l'han situada al centre de la polèmica. Al Pròxim Orient, el programa té molt èxit entre l'audiència i premia precisament amb prop d'un milió d'euros el guanyador que faci els millors versos. Però els mitjans de l'Aràbia Saudita, país d'on és Hilal, interpreten que els seus versos al·ludeixen a un influent clergue, un dels màxims religiosos saudites, i conegut pel seu radicalisme.

Actualitzat
Hissa Hilal, concursant del programa televisiu "El poeta d'un milió", reconeix que després de rebre amenaces de mort "estàs una mica preocupada, especialment si tens fills, encara que no m'ho prenc seriosament".

La poetessa, però, insisteix que el seu poema no és sobre l'Aràbia Saudita específicament, sinó sobre l'extremisme, estès, segons ella, a la regió.

Aquesta és la quarta edició del concurs, però la primera vegada que una dona arriba a la final i opta al premi de prop d'un milió d'euros.

"Espero guanyar perquè això donarà esperança a totes les dones que tenen somnis i pensen que són impossibles, especialment mares com jo", ha declarat Hilal.

La final es farà d'aquí a una setmana i Hilal hi arribarà havent obtingut la millor puntuació del jurat, que ha reconegut de manera explícita la valentia a l'hora d'expressar la seva opinió.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut