Laia Fargas, de l'Observatori DESC; Elisa Miralles, de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca; Anaïs Franquesa, d'Irídia, i Michael…
Laia Fargas, de l'Observatori DESC; Elisa Miralles, de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca; Anaïs Franquesa, d'Irídia, i Michael Anays, la mare de la família afectada, a la seu de la PAH, el 19 d'octubre del 2016. (Horitzontal)

Una família denuncia cinc mossos per coacció, violació de domicili i detenció il·legal en un desnonament a l'Hospitalet

Actualitzat

ACN Barcelona.-Una família amb menors, acompanyada de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) i altres entitats, han presentat una querella contra cinc mossos d'esquadra per la seva actuació en un desnonament el 8 d'octubre a l'Hospitalet de Llobregat per coaccions, violació de domicili i detenció il·legal. L'advocada Anaïs Franquesa, d'Irídia- Centre per a la Defensa dels Drets Humans, ha assenyalat que, "davant una situació de vulnerabilitat i amb fills menors, l'actuació dels Mossos s'hauria d'haver limitat a comunicar que hi havia un procediment en marxa, ja que un veí havia interposat una denúncia als jutjats per l'entrada de la família al pis". "Malgrat aquesta situació, van decidir entrar per la força al domicili i, abans, van intentar coaccionar que obrissin la porta amb l'amenaça de detenir el pare, que es trobava a fora", ha recriminat Franquesa, que ha qualificat els fets de "molt greus". Per la seva banda, els Mossos d'Esquadra defensen que tenen un informe del jutjat de l'Hospitalet que conclou que la seva actuació "es va ajustar a dret".

Anar al contingut