Lleida

Una família de Torres de Segre vol que la justícia reconegui que descendeixen del tsar Nicolau II

La família Duaigües manté que la seva àvia és en realitat Maria Romanov, una de les filles de Nicolau II

RedaccióActualitzat

Aquest matí s'ha fet als jutjats de Lleida una vista oral per aclarir si una família de Torres de Segre, al Segrià, és descendent de l'últim tsar de Rússia, Nicolau Alexàndrovitx, Romanov i de la tsarina Alexandra Fiodorovna.

Aquesta vista oral ha de servir per aclarir si Maria Martí Juanola, una dona que està enterrada al cementiri de Salt, és en realitat Maria Romanov, la filla del darrer tsar de Rússia. El fiscal considera que les proves d'ADN que ha presentat una família no són suficients per demostrar que són descendents directes del tsar.

La família Duaigües va iniciar el 2007 un procediment judicial per aconseguir que la seva mare, Carme Martí, pugui demostrar que és filla de Maria Martí i que aquesta és descendent de la família imperial russa.

El tsar, la tsarina i els seus fills van ser assassinats el 17 de juliol de 1918 pels bolxevics i els seus cossos es van fer desaparèixer. El fet que no s'hagin trobat les restes de la família al complert ha fet créixer un munt de llegendes sobre la possibilitat que algun membre de la família reial hagués pogut sobreviure.

Això és el que pensa David Duaigües. Disposa d'un examen genètic elaborat en un laboratori de Texas que compara l'ADN de la seva mare, Carme Martí, amb els tsars i hi troba un 80% de coincidències. A més, un programa informàtic constata que hi ha moltes similituds entre els rostres de Maria Martí i Maria Romanov.

El mes de febrer passat, el jutjat va declarar en rebel·lia la part demandada, els ignorats hereus del tsar Nicolau II Alexandròvitx Romanov i la tsarina Alexanda Fiodorovna, després que aquests no van respondre l'edicte que es va publicar al BOE perquè es presentessin a la demanda de filiació. Malgrat això, es va mantenir la data de la vista oral sobre el cas per avui.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut