Badia del Vallès

Una família a punt de ser desnonada ocupa una sucursal del BBVA perquè l'entitat atengui el seu cas

La parella, que té un fill de cinc anys, espera que el banc atengui el seu cas. Estan a punt de perdre el seu pis, de protecció oficial, i el dels pares, que el van posar com a garantia. Assesorats per la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca reclamen la dació en pagament i que alliberin el segon habitatge.

TV3Actualitzat

En Pere i la Vanesa van firmar una hipoteca a la qual ara no poden fer front en una sucursal del BBVA com la que fa tres dies han ocupat. L'entitat podria desnonar-los a ells i els pares, que van posar el seu pis com a garantia. No consideren justes les solucions que els ofereix el banc i, assessorats per la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, reclamen al banc la dació en pagament i que alliberin el pis dels pares.

Quan van firmar la hipoteca, en Pere treballava a la construcció i cobrava 2.500 euros al mes. Ara només treballa ella, que en cobra 870, i la quota que han de pagar és de 900 euros al mes. A més, tenen un fill de cinc anys, els mateixos que en Pere fa que és a l'atur.

El perill de ser desnonats no és l'únic que els preocupa. Poc després de firmar la hipoteca, es van assabentar que els pares de la Vanesa, que ells creien que havien avalat el pis, en realitat havien firmat una doble garantia, és a dir, que ara el banc els demana el pis de la parella i també el dels pares.

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca de Badia del Vallès els dóna suport. Consideren que en la hipoteca hi ha irregularitats, ja que el pis és de protecció oficial, escripturat per 48.000 euros, i el banc els va concedir un préstec de 153.000 euros.

Ells hi volen continuar vivint, demanen que alliberin del deute l'habitatge dels pares de la Vanesa, que acceptin la seva com a dació en pagament i puguin viure pagant un lloguer social. Mentrestant, continuaran ocupant l'entitat.

Les execucions hipotecàries van augmentar el primer semestre de l'any passat al conjunt de l'estat. En total se'n van fer 28.000, darrere de les quals s'amaguen històries dramàtiques com aquesta.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut