Una falsa alerta per atac amb un míssil balístic causa el pànic a Hawaii

Segons el governador de l'arxipèlag, "algú ha pitjat el botó equivocat" durant les comprovacions rutinàries del sistema d'emergències

RedaccióActualitzat

Ensurt majúscul el que s'ha viscut a Hawaii.

Els habitants de l'illa han rebut una alerta per prevenir-los de l'arribada imminent d'un míssil balístic.


El missatge, que també s'ha reproduït per televisió, demanava als ciutadans que busquessin refugi. En aquesta retransmissió es pot veure com la televisió repeteix un cop i un altre que hi ha una alerta per un míssil balístic i concreta que no és un simulacre.

 

De seguida s'ha confirmat que era una falsa alarma i que el servei d'emergències havia enviat el missatge per error.

 

Per què s'ha enviat el missatge? Segons ha explicat el governador de Hawaii, David Ige, el missatge d'alerta ha estat enviat per error quan, a l'Agència de Gestió d'Emergències (EMA) de Hawaii, "algú ha pitjat el botó equivocat" durant un canvi de torn mentre es feien les comprovacions rutinàries per verificar que el sistema d'emergències funciona correctament.

Es dona la circumstància que aquest sistema d'emergències, anomenat Amber, molt estès als Estats Units, ha estat criticat sovint per la seva manca de fiabilitat

La Comissió Federal de Comunicacions ha anunciat que ha obert una investigació sobre l'incident. 

Tant el governador com l'Agència de Gestió d'Emergències han desmentit l'amenaça en dues piulades. 


Ige ha demanat confiança en el sistema d'alertes i ha promès que investigarà el cas i prendrà mesures.

 

Però, entre l'alerta i el desmentiment, a Hawaii s'ha passat més de mitja hora de caos i pànic, i més tenint en compte el context en què ha passat, marcat per les amenaces d'atac del règim nord-coreà.

Una presentadora d'una cadena texana ha explicat que era a Honolulu, i això és el que ha trobat al seu mòbil quan s'ha despertat:

Anar al contingut