"The wall", alguna cosa més que un àlbum (Reuters)
"The wall", alguna cosa més que un àlbum (Reuters)
Londres

Una exposició multisensorial viatja pels 50 anys de Pink Floyd

La mostra, que s'inaugura dissabte al Museu Victòria i Albert de Londres, repassa la història d'una de les bandes de rock més influents de tots els temps

RedaccióActualitzat

Ja fa 50 anys que Pink Floyd va treure el seu primer àlbum, "The piper at the gates of dawn". Per commemorar-ho, aquest dissabte s'inaugura a Londres una exposició que repassa mig segle d'un dels grups de rock més influents de la història. Més de 300 objectes s'inclouen en aquest viatge multisensorial que té com a escenari el Museu Victòria i Albert, la instal·lació d'arts decoratives més gran del món.

La mostra recull elements i experiències d'aquesta mítica banda, des dels seus inicis a l'underground londinenc fins a arribar a tenir fama mundial i a vendre més de 250 milions de discos. El nom de l'exposició, "Pink Floyd, les restes mortals", ja indica també una mirada irònica d'ells mateixos.

 

 

El geni creatiu de Pink Floyd anava molt més enllà d'una simple banda de rock. Van innovar en l'estructura de les cançons, en les tècniques d'enregistrament, en l'espectacularitat dels concerts i també en les portades dels discos, com la de "Wish you where here", que no va ser fàcil de fer, explica Aubrey Powell, director creatiu de Pink Floyd i comissari de l'exposició:

"Si mires la imatge ara, penses: bé, ho fas amb Photoshop en un parell d'hores. Però no es podia fer, aleshores. Vaig haver d'aconseguir un especialista a Hollywood amb un vestit especial i una perruca i calar-li foc. Ho vaig fer quinze vegades."

 

 

Aquesta gran exposició, que estarà oberta fins a l'1 d'octubre, és tota una oportunitat per recordar els grans moments d'una de les bandes icòniques de la història del rock. Portades, discos, lletres de cançons, vídeos, retalls de diaris, peces de música, obres d'art, instruments, fotografies... objectes alguns d'ells inèdits fins ara permetran al públic submergir-se en el món singular de Pink Floyd.

Syd Barret (1946-2006), Nick Mason, Roger Waters i Richard Wright (1943-2008) van ser els Pink Floyd originals, un nom escollit com a tribut a dos músics de blues: Pink Anderson i Floyd Council. El moment culminant del grup va ser quan van publicar el seu vuitè disc d'estudi, "The dark side of the Moon" (1973), un dels millors de la història del rock. L'àlbum es va mantenir en les llistes musicals durant 17 anys seguits i se'n van vendre més de 45 milions de còpies.

Després van venir "Wish You were here" (1975), "Animals" (1977), "The wall" (1979), "The final cut" (1983), "A momentary lapse of reason" (1987), "The division bell" (1994) i "The endless river" (2014), el seu últim treball.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut