Imatge d'una de les sales de la Fundació Suñol amb l'exposició de les obres d'Antoni Miralda, 17 de maig del 2017 (horitzontal)
Imatge d'una de les sales de la Fundació Suñol amb l'exposició de les obres d'Antoni Miralda, 17 de maig del 2017 (horitzontal)

Una exposició a la Fundació Suñol contraposa obres d'Antoni Miralda creades amb 38 anys de diferència

Actualitzat

ACN Barcelona.-La Fundació Suñol ha presentat aquest dimecres 'Camins Encontrats', una exposició que contraposa obres de moments diferents d'Antoni Miralda. Concretament, presideix la mostra dues obres amb dos aspectes crucials en la investigació creativa de l'artista. D'una banda, l'apropament radical a la producció col·lectiva propi de 'Fest für Leda', treball presentat al 1977, així com l'anàlisi antropològic dels processos de ritualització sota el marc del FoodCulturaMuseum, del qual es podrà veure a l'exposició la peça 46 ossos, que va formar part de la mostra 'What you want is what you get' el 2015.El projecte, comissariat per Enric Franch, té per objectiu donar visibilitat a les relacions generades entre peces, autor, públic i espai.

La Fundació Suñol va començar al 2016 amb un projecte concebut en dues exposicions al voltant de dos artistes: Joan Rabascall i Antoni Miralda. Aquest dimecres s'ha presentat la darrera edició del projecte, entorn a dues obres de Miralda creades el 1977 i el 2015. Tot i la diferència espacial i temporal, l'exposició "permet analitzar com l'autor s'ha interrogat al llarg del temps sobre els mecanismes de cohesió i formació d'identitats", segons ha explicat Enric Franch, comissari de la proposta. El president de la Fundació Suñol, Josep Suñol, ha explicat que "la idea del projecte és agafar una peça del context del començament de la col·lecció del creador, una peça de la primera època i una peça situada molts anys després" per poder aprofundir "en el món de l'art i del pensament". A mode d'introducció a l'exposició, tres filmacions en diferents mitjans i suports busquen mostrar la mirada de l'autor en diferents situacions que determinen el caràcter dels llocs i dels moments socials i culturals als quals pertany. Les filmacions són 'Mahamastakabhisheka' a l'India, 'Santa Army Navy' als Estats Units i 'Cuestión de peso' a Argentina. En la contraposició de les dues obres es distingeixen dos aspectes. Per una banda, l'apropament a la producció col·lectiva de 'Fest für Leda', treball presentat el 1977 a la documenta 6 de Kessel i, de l'altra, l'anàlisi antropològic dels processos de ritualització sota el marc del 'FoodCulturaMuseum', amb l'obra '46 ossos', que va formar part de la mostra 'What you want is what you get' presentada el 2015. Enric Franch ha precisat que l'exposició busca generar en el públic "una sèrie de preguntes", per tal que la gent pugui trobar "uns elements de referència per poder plantejar-se reflexions", al voltant del treball d'un artista i de dues peces, una d'antiga i una altra moderna. Franch ha afegit que "l'estructura de la proposta és exactament igual a la que es va plantejar en el cas de Rabascall, però l'exposició és completament diferent". Així mateix, ha agregat que es tracta d'una "exposició per Miralda, una mirada de Miralda des de fora d'ell, per entrar dins d'una segona dimensió, dins d'una segona lectura". Miralda descobreix moments i mecanismes socials i culturals fonamentals en el món antic i que construeixen la visió del món modern a partir mecanismes de ritualització que ajuden a entendre el context cultural. 'Camins encontrats' amb la contraposició de les dues obres de l'autor, enfronta allò que és quotidià però acaba sent transcendental. L'exposició estarà oberta des del 19 de maig fins al 2 de setembre.

Anar al contingut