Amsterdam

Una exposició a Amsterdam recull el més representatiu del modernisme i el noucentisme catalans

Amb el títol "Barcelona 1900", el Van Gogh Museum dedica una exposició a la ciutat de Barcelona durant els anys 1880-1990, període en què la ciutat va experimentar una important transformació en l'àmbit arquitectònic, el cultural i l'artístic amb l'impuls del noucentisme i el modernisme. La mostra, que recull més de tres-centes obres, és un passeig per la història de la ciutat a través d'artistes com Pablo Picasso, Isidre Nonell, Antoni Gaudi o Ramon Casas, entre d'altres. L'exposició l'ha inaugurada el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, amb la presència de l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, i es podrà visitar fins al 20 de gener del 2008.

Actualitzat

A banda de quadres i dibuixos, el Van Gogh Museum de la ciutat holandesa acull també escultures i mobles. L'objectiu és reflectir la història artística i social de la Barcelona de començaments del segle XX. A banda de recordar icones del modernisme com l'arquitecte Antoni Gaudí, l'exposició permetrà al gran públic acostar-se a d'altres figures de l'època com Santiago Rusiñol o Ramon Casas."Per a Barcelona i Catalunya significa donar a conèixer una cosa important: el final del segle XIX i principi del XX, temps en què la ciutat va viure un moment molt intens, en especial en el camp cultural", ha dit Hereu des d'Amsterdam.

La Generalitat prepara una exposició d'artistes del segle XX

El conseller Tresserras ha anunciat, en l'acte inaugural, que la Generalitat projecta una exposició internacional que reuniria grans artistes catalans de la segona meitat del segle XX. El conseller ha citat artistes com Antoni Tàpies o Perejaume, els quals, ha indicat, mereixen més reconeixement.

Tresserras també ha explicat que ha enviat una carta al ministre de Cultura, César Antonio Molina, demanant una reunió per "fixar un calendari i resoldre definitivament la qüestió" del retorn dels "papers de Salamanca".

L'exposició "Barcelona 1900", que es podrà visitar fins al pròxim 20 de gener, reflecteix totes les facetes de la vida de l'època mitjançant fotografies, documentals, mobles, joies, pintures i d'altres objectes.

Anar al contingut