Ansbach

Un home fa esclatar una bomba a les portes d'un concert i fereix 12 persones a Ansbach, a Baviera

L'autor, un sol·licitant d'asil sirià de 27 anys, ha mort en l'atac, que el govern bavarès ha vinculat amb terrorisme jihadista

RedaccióActualitzat

Dos dies després del tiroteig de Munic, una explosió intencionada en un restaurant ha tornat a encendre les alarmes al país. Ha estat a Ansbach, a prop de Nuremberg, al sud del país. Es tracta d'un nou atemptat al land de Baviera, que deixa 12 ferits, tres dels quals de gravetat.

L'atac ha provocat un únic mort: l'autor de l'atac, que ha mort després de fer detonar la bomba que portava. És un sol·licitant d'asil sirià de 27 anys a qui haurien denegat l'asil, tot i que li van concedir un permís de residència i des de l'any passat vivia a Ansbach. L'home, que feia dos anys que residia a Alemanya, havia intentat suïcidar-se en dues ocasions anteriors, i havia rebut tractament psiquiàtric, segons ha explicat Interior.

Amb la seva acció, l'home tenia la intenció de fer el màxim mal possible. El govern de l'estat alemany de Baviera vincula l'atac, que han qualificat d'atemptat, amb el terrorisme jihadista. Així ho han assegurat els ministres de Justícia i d'Interior del land. La policia alemanya, en canvi, no ha trobat cap indici que vinculi l'assaltant amb grups radicals islàmics. La fiscalia no s'hi ha pronunciat i el ministre alemany de l'Interior n'ha de donar explicacions en una compareixença en les pròximes hores. 

Els fets han passat molt a prop del lloc on s'havia de celebrar un festival musical a l'aire lliure, amb prop de 2.500 persones. Segons interior, l'autor, a qui no haurien deixat entrar perquè no tenia entrada, pretenia impedir la celebració del festival. Finalment, ha fet esclatar la motxilla a l'entrada d'un restaurant situat al davant de la plaça on es feia el concert, al centre d'Ansbach. L'artefacte era de fabricació casolana

És el tercer atac que hi ha hagut a l'estat federat de Baviera en una setmana, després del que hi va haver en un tren regional, dilluns passat, i del tiroteig de divendres a Munic, que va fer nou morts.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut