Ucraïna

Una explosió en un edifici d'Ucraïna causa la mort d'almenys 19 persones

Almenys 19 persones han mort i una quinzena estan desaparegudes arran d'una explosió en un edifici d'apartaments d'una localitat de la península de Crimea, al sud d'Ucraïna. Els equips de salvament continuen treballant i de moment han pogut rescatar una vintena de persones ferides. Si bé inicialment s'ha pensat que es tractava d'una explosió de gas, tot apunta que unes bombones d'oxigen i d'acetilè que hi havia en un taller al soterrani en serien les causes, tot i que encara no hi ha una confirmació oficial. El president ucraïnès i la primera ministra han visitat la zona del sinistre i han anunciat que es destinaran més de 9.000 euros als familiars de les víctimes mortals.

Actualitzat
La primera ministra ucraïnesa ha confirmat que les autoritats treballen amb la hipòtesi que la deflagració l'ha provocada l'explosió d'unes bombones d'oxigen i d'acetilè que estaven guardades en un taller al soterrani de l'edifici. Tot i això, ha indicat que la resposta definitiva la donaran els experts un cop hagin analitzat les restes del taller.

Veïns de l'edifici afectat havien reclamat a l'administrador que es tanqués el taller i es retiressin les bombones pel perill que comportaven, però no els van fer cas.

Els fets han passat a la ciutat de Ievpatòria, una zona de balnearis al costat del mar Negre. Mig miler de bombers i soldats treballen per rescatar les víctimes que han quedat atrapades sota la runa. L'explosió, que ha provocat un fort tremolor de terra, ha destrossat completament 35 habitatges.

Inicialment s'ha pensat que l'explosió havia estat causada pel gas. Els accidents provocats pel gas sovintegen a l'hivern a Ucraïna i a moltes antigues repúbliques de la desapareguda Unió Soviètica. Generalment, en aquests països, les instal·lacions de gas són obsoletes i el fred intens a l'hivern obliga a utilitzar-les molt per a la calefacció.
Anar al contingut