Cangas

Una explosió destrueix una oficina immobiliària en un municipi de Pontevedra

Les oficines d'una immobiliària de la localitat de Cangas, a Pontevedra, han quedat destruïdes arran d'una explosió aquesta matinada. Sembla que l'artefacte estava compost per entre 4 i 5 quilos de cloratita i ha fet explosió cap a dos quarts de tres de la matinada. La immobiliària destruïda es troba a tan sols 100 metres de l'Ajuntament de Cangas i, segons fonts municipals, no hi ha hagut ferits. La policia està investigant l'origen de l'explosió, però tot sembla indicar que no es tracta d'ETA. Aquest és el segon artefacte que explota al municipi de Cangas aquest any, l'anterior acció va ser reivindicada per un grup anomenat Resistencia Galega.

Actualitzat
El delegat del govern a Galícia, Manuel Ameijeiras, ha afirmat que s'ha pogut detectar en el lloc dels fets "una forta olor de pólvora". Ameijeiras, que ha acudit a aquesta localitat per esbrinar el que ha passat, ha evitat donar més detalls sobre el tipus d'explosiu utilitzat i ha subratllat que és necessari esperar les anàlisis per determinar-ne amb total seguretat la composició. Amb tot, no ha descartat que es tracti de cloratita.

El representant del govern central a Galícia sí que ha indicat que l'artefacte és de fabricació "casolana" i que ha estat col·locat en una finestra d'una agència immobiliària. A més, ha afegit que la detonació es va produir sense cap avís previ per part dels autors. La deflagració no ha provocat danys personals, però l'interior de la immobiliària ha acabat amb desperfectes, encara que "limitats". A més, s'han trencat els vidres de les finestres dels dos edificis veïns. 

En total, aquest és el vuitè atemptat a Galícia aquest any, sempre amb explosius de poca potència.
Anar al contingut