Hind El Achchabi va fundar el 2010 la companyia d'aviació Dalia Air (Font: web de Dalia Air)
Hind El Achchabi va fundar el 2010 la companyia d'aviació Dalia Air (Font: web de Dalia Air)

Una exitosa empresària marroquina, a la presó per adulteri tot i estar separada

El seu marit va denunciar-la per haver tingut relacions fora del matrimoni; l'advocat de l'empresària diu, però, que ja s'havia divorciat el 2014

RedaccióActualitzat

Empresària jove d'èxit, presidenta de Dalia Air, la companyia d'aviació privada més prestigiosa del Marroc. Hind El Achchabi es relacionava amb l'elit econòmica internacional i del país africà fins que va ser detinguda i empresonada l'agost de l'any passat a Salé, una ciutat propera a Rabat. 

El motiu: un presumpte delicte d'adulteri repetit i falsedat documental, després d'una denuncia feta pel seu marit, Sadeq Marafi, un diplomàtic kuwaitià que treballa a Viena.

Segons l'advocat de l'empresària, El Achchabi, de 38 anys, ja s'havia divorciat del seu marit el 2014, però ella no va poder obtenir els papers de la separació a Kuwait. En els dos anys posteriors la dona va tenir dos fills suposadament de la seva parella actual, l'empresari marroquí, Karim Bennani, que també va ser empresonat a l'agost.

Ella a la presó i ell en llibertat

Ara un tribunal de Rabat s'ha pronunciat sobre l'apel·lació que havia fet la parella de la sentència inicial: 3 anys de presó per a cadascún per haver mantingut relacions fora del matrimoni. La justícia marroquí ha rebaixat la pena d'El Achchabi a dos anys de presó i la de la seva parella a 7 mesos. Bennani, però, ha quedat en llibertat després d'haver complert aquests mesos en presó preventiva. La sentència contempla per al marit d'El Achchabi una indemnització de 18 mil euros. 

La revista Femmes du Maroc es planteja la següent pregunta: per què la justícia no els ha condemnat per igual, quan l'article 490 del Codi Penal castiga les relacions fora del matrimoni independentment del sexe?

L'adulteri al Marroc

En diversos països, l'adulteri segueix sent un delicte recollit en el codi penal, tot i que l'aplicació de la llei i les penes que comporta poden variar substancialment, amb càstigs que van des de la presó a la condemna a mort per lapidació.

El que preveu el codi penal marroquí és entre un i dos anys de presó tant per l'home com per la dona, només si hi ha denúncia per part del conujugue. Si aquest la retira, el procés s'arxiva. Segons destaca el diari El País, citant a la vicepresidenta de l'Associació Democràtica de Dones Del Marroc, en general són les dones qui solen retirar les denúncies. 

 

 

Anar al contingut