Una estudiant farà els exàmens de la selectivitat en aranès per primer cop

Lourdes Bruna, de disset anys, creu que és el seu dret fer les PAU en aranès perquè és llengua oficial a Catalunya

RedaccióActualitzat

Per primera vegada a la història de les proves d'accés a la universitat, la selectivitat, una estudiant de la Vall d'Aran contestarà les preguntes dels exàmens en aranès, segons ha pogut saber Catalunya Ràdio. 

Lourdes Bruna, una jove aranesa de disset anys, ha cursat el batxillerat francès i s'examinarà, per apujar nota, de les assignatures optatives de matemàtiques i física en aranès, una situació excepcional que li servirà per reivindicar el dret de fer les PAU en la seva llengua tot i que no sap si li corregiran les proves:

"Encara que em diguin que no puc fer l'examen en aranès jo el penso fer sí o sí,  perquè penso que és el meu dret perquè és llengua oficial a Catalunya i jo m'expresso millor."

És una decisió que va prendre quan va fer el treball de recerca en aranès i va veure que era capaç de fer les proves en aquesta llengua.

L'institut de la Lourdes ha enviat una carta explicant el cas i el síndic d'Aran, Carlos Barrera, ha ofert dos lingüistes per ajudar a traduir les respostes i que es puguin corregir els exàmens.

Aquest mes de març el Conselh Generau d'Aran ha tornat a demanar sense èxit que els enunciats de les proves d'accés estiguin també en aranès.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut