Una esllavissada de roques fa descarrilar un tren de la línia Lleida-la Pobla de Segur

En el moment de l'accident al tren només hi havia el maquinista i una passatgera, que han resultat il·lesos

Actualitzat

Un tren de la línia Lleida-la Pobla de Segur de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha descarrilat aquest matí a primera hora després de xocar contra unes roques que s'havien desprès i havien caigut a la via entre les estacions de Santa Linya i Àger, a la Noguera.

El tren accidentat era el primer del matí i, en el moment del descarrilament, només hi viatjaven el maquinista i una passatgera, segons ha informat Ferrocarrils de la Generalitat. Cap d'ells ha resultat ferit en l'accident.

El lloc on hi ha hagut l'esllavissada és un punt protegit amb malles metàl·liques, que han cedit per la força del moviment de terres. Des de la companyia s'assegura que el tram estava "ben protegit" amb malles, per la qual cosa tot apunta al fet que el despreniment de les roques s'hagi produït per un moviment natural de la muntanya.

 

 

Emili Monzó, cap de la línia de Ferrocarrils explica que la zona estava ben protegida per barreres, però que el despreniment d'avui ha estat molt important, d'unes 200 tones de roques i terres:

"És una zona que tenim protegida amb barreres dinàmiques, on  s'ha actuat en els últims anys. Però, avui, el despreniment ha sigut molt important. A banda de la seva gran alçada, que està propera als 100 metres d'alçada, Ha estat un moviment de més de 100 metres cúbics, vora de 200 tones."

Segons Ferrocarrils de la Generalitat, ara és el moment que els tècnics avaluïn el terreny per "poder treballar amb seguretat" i iniciar un calendari de reparació del tren i de restabliment de la via ferroviària.

Aquest matí, drons de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya han sobrevolat la zona i, quan sigui possible, es traslladarà el tren a l'estació de Pla de Vilanoveta, a Lleida per reparar-lo.

Ferrocarrils ha demanat a Renfe que els faciliti equips per fer l'encarrilament per poder treure el tren de la via.

Tot seguit, es retiraran les pedres, de grans dimensions, i s'analitzarà quins danys ha tingut el talús. Es preveu que dissabte comenci l'estabilització del talús a la cota 20 i diumenge a la cota 100. La zona on hi ha hagut el despreniment és una zona de molt difícil accés.

Fins que es normalitzi la via, Ferrocarrils traslladarà als viatgers en autobús entre les estacions de Balaguer i La Pobla de Segur:

 


 

Anar al contingut