Castell de Mur

Una esllavissada de pedres atrapa un vehicle a Castell de Mur, al Pallars Jussà

Les persones atrapades podrien ser els pares de l'alcalde, veïns de Sant Esteve de la Sarga

Actualitzat

Una gran esllavissada de pedres ha caigut aquest dilluns a la carretera LV-9124 a Castell de Mur, al Pallars Jussà, i ha atrapat un vehicle a dins del qual es creu que hi ha dos veïns de Sant Esteve de la Sarga.

Les identitats no han estat confirmades, però sembla que es tractaria d'un matrimoni que serien els pares de l'alcalde de Castell de Mur. De moment, no se sap l'estat de les persones atrapades, però el volum de roques que els sepulten no dona gaires esperances.

Els equips de rescat es retiren i suspenen la recerca durant la nit per la falta de llum i per la inestabilitat del terreny.

 

 

Demà, amb claror de dia, es reprendran les tasques de rescat de les persones atrapades.

 

Els Mossos no permeten acostar-se a menys d'un quilòmetre del punt de l'esllavissada pel perill que caiguin més roques. Ha quedat prohibit l'accés a la zona. Pedres de grans dimensions han cobert i bloquejat totalment la via, que està tallada des del quilòmetre 2,5 fins al 6.

 


Una llengua de terra i pedres de 100 metres de llargada ha baixat i ha sepultat completament la carretera a l'altura del quilòmetre 5, a la Guàrdia de Noguera, al municipi de Castell de Mur, al Pallars Jussà.

 

 

 

 

 

Perill de noves esllavissades

La inestabilitat del terreny i altres esllavissades posen en perill la feina dels agents, els bombers i els sanitaris que hi treballen.

Entre les sis dotacions dels bombers que s'hi han desplaçat hi ha un grup especial de muntanya GRAE i un helicòpter.

 

 


Els bombers han treballat durant el dia amb l'assessorament dels geòlegs de l'Institut Cartogràfic de Catalunya i des de l'aire.

 

 


A la recerca, també s'hi ha incorporat una unitat canina per buscar les persones sepultades sota les roques.

 

 

 

 

Els Mossos d'Esquadra han rebut l'avís a un quart de 4 de la tarda, i s'hi han desplaçat vuit dotacions, a més dels Bombers de la Generalitat, el Servei d'Emergències Mèdiques (SEM), els geòlegs, l'equip de l'helicòpter i la unitat canina.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut