Els serveis d'emergència busquen els centenars de desapareguts sota el fang
Els serveis d'emergència busquen els centenars de desapareguts sota el fang
Guatemala

Una esllavissada a Guatemala causa la mort de 131 persones i la desaparició de més de 300

L'aigua i el fang s'han emportat muntanya avall les cases de tot un barri després de les fortes pluges que hi ha hagut els últims dies a la zona del riu Pinula

RedaccióActualitzat

Una esllavissada a Guatemala ha provocat la mort d'almenys 131 persones i la desaparició de més de 300, segons l'últim balanç del servei d'emergències. De moment s'han suspès les feines de recerca per seguretat, ja que les pluges han deixat el terreny molt fràgil i amb risc de més esllavissades.

Malgrat tot, les autoritats no confien a poder recuperar gaires més supervivients perquè ja fa més de 3 dies de la tragèdia i parlen d'esperança molt reduïda. 

El despreniment va tenir lloc per la crescuda del riu Pinula després de les intenses precipitacions que hi ha hagut aquesta setmana a la zona de Santa Catarina, a la vora de la capital. L'aigua i el fang es van emportar muntanya avall les cases de tot un barri

El president del país, que ha visitat la zona, ha dit que es tracta d'una de les pitjors tragèdies naturals a Guatemala en els últims anys. La zona ja havia estat declarada d'alt risc per la Coordinadora Nacional per a la Reducció de Desastres a causa del desgast del terreny per les fortes pluges.

 

 

Anar al contingut