Nova York

Una escriptora ja va denunciar Strauss-Kahn per intent de violació el 2002, però en va retirar la denúncia

Hores després de saltar l'escàndol que involucra Dominique Strauss-Kahn en un delicte sexual, han començat a sortir a la llum altres suposats problemes de faldilles vinculats al president del Fons Monetari Internacional. Un diari francès publica que una escriptora va acusar el responsable de l'FMI d'uns fets semblants, però que, finalment, va retirar la denúncia. Tot plegat pot posar fi a la carrera política de Strauss-Kahn, que era el principal candidat per disputar la presidència de la república a Nicolas Sarkozy en les eleccions de l'any que ve.

Actualitzat
Arran de la detenció de Strauss-Kahn han començat a sortir a la llum diversos incidents relacionats amb faldilles. S'ha recordat, per exemple, que el 2008 es va saber que el director de l'FMI havia mantingut relacions amb una treballadora de l'ens d'origen hongarès. En aquella ocasió, Strauss-Kahn, que està casat, ho va considerar un "error", però la seva "amant" va perdre la feina.

Però els casos que han començat a sortir a la llum no només es tracten de relacions extramatrimonials. En aquest sentit, s'ha recordat el cas del 2002 d'una escriptora que va posar una denúncia per intent de violació però que la va retirar immediatament. Aquest dilluns mateix la mare d'aquesta noia ha dit davant de diversos mitjans que li sabia greu haver retirat la denúncia veient que no s'havia tractat d'un cas aïllat.

La compareixença davant del jutge, a l'espera de les proves forenses

Tot plegat comença a sortir a la llum quan l'audiència preliminar per presentar els càrrecs contra Dominique Strauss-Kahn ha quedat ajornada unes hores per poder recollir més proves. La policia de Nova York ja té el permís per buscar possibles esgarrapades i examinar la roba del president del Fons Monetari Internacional, acusat d'intent de violació, acte sexual il·lícit i detenció il·legal.

Després d'afirmar "Strauss-Kahn vol defensar-se enèrgicament d'aquests càrrecs i nega haver fet res mal fet", el seu advocat ha explicat que el director de l'FMI "ha consentit que l'examinessin físicament aquesta nit a petició del govern; això s'està fent, i tenint en compte l'hora, hem acordat ajornar la compareixença davant el jutge i esperem ser al jutjat amb ell" en les pròximes hores.

Abans de poder-se declarar no culpable, la treballadora de l'hotel l'ha reconegut com a agressor.

Un portaveu policial ha advertit que les acusacions d'agressió sexual no permeten beneficiar-se de la immunitat diplomàtica.

L'FMI ajorna una reunió informal


La detenció de l'economista francès, facilitada pel fet que es va descuidar el telèfon mòbil a l'hotel, ha provocat que el número 2 de l'organisme n'assumeixi la direcció provisional. L'FMI ha ajornat també la reunió informal que havia de fer el seu consell d'administració per poder recollir més proves.

En el moment de la detenció, Strauss-Khan es dirigia cap a Brussel·les per preparar la reunió de l'Ecofin d'aquest dilluns, una trobada en què s'havia d'aprovar el rescat de Portugal de 78.000 milions d'euros, estudiar l'ampliació de l'ajuda a Grècia i revisar les condicions del rescat a Irlanda.  

França, consternada

A França continua la consternació per un cas que deixa el partit socialista molt tocat de cara a les eleccions presidencials de l'any que ve. Tant el govern com la formació d'esquerres apel·len a la presumpció d'innocència de Strauss-Kahn, polític carismàtic i ben reputat. La premsa francesa fa servir paraules com "increïble", "inversemblant", "inconcebible" i "impossible" en els seus editorials.

Els càrrecs

La fiscalia de Nova York acusa el director de l'FMI d'assetjament sexual, intent de violació i privació il·legítima de llibertat després de la denúncia d'una treballadora d'un hotel de la ciutat nord-americana. Strauss-Kahn va ser detingut quan pujava a un avió en direcció a París. L'agressió hauria passat a l'hotel on Strauss-Kahn estava allotjat.

Una de les dones encarregades de la neteja, de 32 anys, hauria entrat a l'habitació, moment en què el màxim dirigent de l'FMI hauria sortit despullat de la dutxa. La dona l'acusa d'haver-la agafat pel braç i d'haver-la empès amb violència sobre el llit per obligar-la a practicar sexe oral. La dona, però, n'hauria pogut fugir corrents.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut