Tanques a la caserna de la Guàrdia Civil de Berga
Les tanques s'han instal·lat a tot el perímetre de la caserna
Berga

Una escola de Berga, contra la tanca que la Guàrdia Civil ha posat a la caserna

Es queixen que la tanca inutilitza una vorera per accedir a l'escola i no s'ha pensat en la seguretat dels nens i les famílies

RedaccióActualitzat

Una simple renglera de tanques s'ha convertit en un problema per als alumnes i pares de l'Escola Santa Eulàlia, de Berga, a tocar de la caserna de la Guàrdia Civil.

L'han col·locada els agents a tot el perímetre de la caserna. La vorera ha quedat inhabilitada i la de l'altre costat, enjardinada amb arbres, queda massa estreta a les hores punta, d'entrada i sortida de l'escola. A més, no hi poden passar els cotxets o les cadires de roda, ni dues persones juntes de costat, que han d'ocupar la calçada. L'escola és a la urbanització Casampons, i aquest és l'únic vial per on cotxes i veïns hi poden accedir. 

 

La direcció de l'escola ha parlat amb els agents, que han dit que no hi podien fer res i que complien ordres. L'Ajuntament assegura que les tanques s'han col·locat amb "una voluntat de causar molèsties", assegura Oriol Camps, regidor de Mobilitat i Via Pública de Berga. Camps no troba sentit en una zona de seguretat "que fa un metre i mig d'amplada".

La Guàrdia Civil no va demanar permís per ocupar la via pública, però, si es considera un tema de seguretat, pot tirar pel dret sense fer-ho. 

Preveient que la situació pot anar per llarg, l'ajuntament ja ha dit que buscarà una solució per garantir el pas amb seguretat dels vianants. Segurament, eixamplant la vorera que queda lliure amb unes plataformes com si es tractés d'unes obres municipals.

L'AMPA també ha fet saber als agents que no els agrada gaire que a les hores punta facin guàrdia fortament armats. Un fet que no passava fins abans del referèndum.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut