L'estació de Montparnasse de Paris (Reuters)
París

Una errada informàtica obliga a tancar l'estació de tren de Montparnasse

L'avaria afecta milers de viatgers i la circulació de trens no podrà normalitzar-se fins dilluns

RedaccióActualitzat

Milers de viatgers dels trens de París s'han vist afectats aquest diumenge per una errada en el sistema de seguretat ferroviari francès.

L'avaria ha obligat a tancar l'estació de Montparnasse, a París, per on circulen diàriament centenars de trens de rodalies, regionals i de mitjana distància i també trens d'alta velocitat. L'estació, que té 28 vies, és un dels nuclis de comunicació ferroviària de la ciutat.

En un missatge a Twitter, la companyia ferroviària francesa, l'SNCF, demana als usuaris que ajornin els seus desplaçaments i desvia part dels viatgers a l'estació d'Austerlitz.

Segons la companyia, la circulació de trens no es reprendrà fins dilluns al matí:

 


L'SNCF no ha quantificat el nombre d'usuaris que s'han vist afectats pel tancament de l'estació de Montparnasse, però es calcula que seran milers.

El mes de juliol, un incident similiar va afectar un gran nombre de viatgers. En aquella ocasió, el sistema informàtic va provocar una errada en el canvi d'agulles de l'estació de Vanves-Malakoff. L'incident va trigar tres dies a ser resolt i la polèmica que es va originar va obligar la ministra de Transports francesa, Élisabeth Borne, a exigir responsabilitats a la companyia concessionària.

Anar al contingut