Una errada informàtica deixa American Airlines sense pilots per Nadal

La companyia ofereix als pilots el 150% del seu sou si renuncien a les vacances i accepten treballar la segona quinzena de desembre

RedaccióActualitzat

Volar amb American Airlines la segona quinzena de desembre pot ser tot un malson.

Una errada en el sistema informàtic que planifica les jornades laborals dels treballadors de l'aerolínia ha concedit vacances per Nadal a tots els seus pilots. El resultat és que 15.000 vols de la companyia a tot el món s'han quedat sense personal assignat que els tripuli entre el 17 i el 31 de desembre.

El problema es va detectar fa una setmana, quan el sindicat Allied Pilots va denunciar que hi havia 19.000 seients a les cabines sense assignació de pilot o copilot per a les dates clau de Nadal. L'empresa els va dir que el sistema de planificació de vols no havia creuat bé les dades dels dies lliures dels pilots.

Un cop es va adonar de l'error, la companyia va enviar un correu electrònic a tots els seus treballadors on els informava que havia estat una errada informàtica i que de cap manera podia concedir-los a tots vacances en l'època de l'any que concentra el volum més alt de trànsit aeri.

La companyia ofereix ara als pilots una alta compensació econòmica (cobrar un 150% més del salari normal) a canvi de renunciar a aquestes vacances inesperades. Els pilots hauran de cancel·lar els seus plans i cobrir els torns necessaris per garantir els vols.

American Airlines intenta tranquil·litzar els milers d'usuaris que, espantats, es posen en contacte amb ells per saber si podran o no agafar els vols que tenen contractats.

 


 

Entre els usuaris creix l'escepticisme. Molts recorden un episodi similar amb Ryanair, que, per un altre error de planificació i per la fugida de molts dels pilots a una altra companyia, ha cancel·lat mil·lers de vols des del setembre en quedar-se també, de forma sobtada, sense prou tripulació per assumir-los.

N'hi ha que s'ho prenen amb humor i omplen les xarxes amb alternatives per als desplaçaments nadalencs:

 



 

 

Anar al contingut