Imatges de la casa del suposat pederasta de Castelldans (al centre). (Foto: Reuters)
Casa del suposat pederasta de Castelldans (al centre). (Foto: Reuters)
Castelldans

Una entitat social es va oposar fa 12 anys que el pederasta de Castelldans tingués menors al seu càrrec

Cinc treballadores d'Intress, Institut de Treball Social i Serveis Socials, han declarat aquest matí davant del jutge que es van oposar fa 12 anys al fet que el detingut pogués tenir menors al seu càrrec. Després d'elaborar l'informe, una altra entitat de la qual no es revela el nom, va autoritzar David Bonet per tenir un minicentre d'acollida. Aquestes són les conclusions que n'ha extret l'advocat Francesc Sapena.

RedaccióActualitzat

Cinc treballadores de l'Institut de Treball Social i Serveis Social, Intress, han declarat davant del jutge i han aportat noves dades al cas del pederasta de Castelldans. Fa 12 anys, en un informe emès a finals del 2001, aquesta entitat social es va oposar que el presumpte pederasta de Castelldans, David Bonet, pogués tenir menors al seu càrrec.

Segons han explicat els advocats Francesc Sapena i Josefina Soler, que representen algunes de les presumptes víctimes, Intress va oposar-se que David Donet pogués tirar endavant un minicentre d'acollida. Però, a causa d'aquest informe, es va substituir aquesta entitat social per una altra, de la qual no es revela el nom, que va validar l'acusat per poder acollir i tutelar menors a casa seva.

Per una altra banda, Sapena també ha declarat que consideraven el suposat pederasta "psicològicament incapaç" per complir la funció de minicentre d'acollida. Aquestes són les conclusions que Sapena ha extret de les declaracions que han fet les 5 treballadores, entre les quals hi ha dues assistents socials, dues treballadores socials i una psicòloga, als jutjats de Lleida.  

Entre les persones que el jutge ha cridat a declarar hi ha les presumptes víctimes, dues dones que netejaven la casa i membres de la Fundació Juventeny, encarregada de dur a terme els controls al presumpte pederasta. Sapena calcula que el judici es podria acabar abans de l'estiu.

 

 

 

Anar al contingut