Barcelona / World Mobile Congress

Una empresa catalana presenta un aparell que concentra tots els carregadors en un

Des del dia que la tecnologia va inundar la quotidianitat, tothom s'ha queixat alguna vegada de la quantitat de carregadors i cables que tenen els aparells. Un reproductor MP3, una càmera de fotos, un mòbil, un GPS, una PDA i una màquina de videojocs poden tenir endolls i sistemes per carregar-se diferents. L'Idapt, de l'empresa catalana Inoitulos, soluciona la vida a tots els executius del Mobile World Congress.

Actualitzat
Després d'anys de queixes dels usuaris sobre els carregadors dels aparells electrònics, a una empresa se li ha acudit buscar una solució. L'Idapt és un invent d'Inoitulos, una iniciativa catalana d'uns estudiants d'Industrials de la Universitat Politècnica de Catalaunya. La idea és senzilla: reunir en una sola consola tots els carregadors que hi ha actualment al mercat. Així, amb un sol endoll, s'han acabat els cables i els problemes.

L'aparell, patentat internacionalment, consta de tres espais on es poden inserir les clavilles que es necessitin. Els capçals són intercanviables i s'adapten a les necessitats dels usuaris. Segons explica un dels responsables de l'empresa, Jacques Giribet, l'Idapt cobreix tots els carregadors del mercat.

La consola es ven a un preu de 49,95 euros en botigues de mòbils, grans magatzem i centre de disseny. L'empres ha aconseguit col·locar l'Idapt a comerços tant diferents com els centre d'Orange, la boutique Vinzon, la cadena tecnològica Mediamarkt i grans superfícies com l'FNAC o Boulanger. Evidentment, també es pot trobar per internet a la seva web a un preu inferior.

L'Idapt inclou quatre clavilles intercanviables, però per cobrir tot el mercat es poden comprar la resta per separat a un preu no superior als vuit euros. Una idea que, malgrat la seva senzillesa, destaca per sobre de les grans ofertes de mòbils d'última generació que hi ha al Mobile World Congress.

Sota l'aixopluc del Pavelló de Catalunya

Inoitulos és una de les vuit empreses que es troben sota el paraigua del Pavelló de Catalunya al congrés de la telefonia mòbil. Un pas més en l'expansió d'aquesta companyia que ja compta amb presència i distribució en deu països de tot el món. L'empresa va néixer el 2006 com una idea d'uns estudiants universitaris però ha acabat per col·locar-se com una solució única a l'augment d'aparells tecnològics en el dia a dia.


Felip Gordillo
Anar al contingut