Líbia

Una embarcació sobrecarregada ha bolcat a Líbia i ha provocat la mort de nou immigrants

La Guàrdia Costera italiana ha rescatat 144 immigrants de l'embarcació bolcada davant de les costes de Líbia

RedaccióActualitzat

La Guàrdia Costera italiana ha rescatat, aquests últims tres dies, més de 5.600 immigrants a les aigües del Mediterrani. Només ahir, diumenge, van haver de socórrer 22 embarcacions, i avui, dilluns, una embarcació que s'ha enfonsat per sobrecàrrega davant de les costes de Líbia ha causat la mort de almenys nou immigrants.

Tal com ha explicat a l'agència Adnkronos la Guàrdia Costera, s'han rescatat 144 immigrants a unes 80 milles de les costes de Líbia després que l'embarcació amb la qual viatjaven ha bolcat, cosa que ha provocat la mort de nou d'ells. Entre el divendres i el diumenge, segons la Guàrdia Costera, s'han rescatat 5.629 immigrants que eren en aigües entre el nord d'Àfrica i les costes italianes. Segons dades de l'Organització Internacional per les Migracions (OIM), aquest any, s'han rescatat uns 15.000 immigrants.

En aquest sentit, doncs, l'alta representant per a la Política Exterior de la UE, Federica Mogherini, ha anunciat que es farà un reunió dels ministres d'Exteriors i d'Interior europeus per abordar el problema de la immigració il·legal. Aquest anunci, l'ha fet a la conferència de premsa que s'ha donat a Barcelona juntament amb el ministre d'Exteriors, José Manuel García-Margallo.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut