Una imatge del tauró pelegrí que va pescar una embarcaciió de Llançà mentre l'aixecava una grua, en una imatge cedida aquest 17 de maig de 2018…
Una imatge del tauró pelegrí que va pescar una embarcaciió de Llançà mentre l'aixecava una grua, en una imatge cedida aquest 17 de maig de 2018. (Vertical)

Una embarcació de Llançà pesca un tauró pelegrí d'entre 6 i 7 metres de llarg

ACN Llançà.-Una embarcació d'arrossegament del port de Llançà (Alt Empordà) va pescar aquest dimecres a la zona del Golf de Lleó un tauró pelegrí d'entre 6 i 7 metres de llargada i unes 5 tones de pes. L'exemplar, que estava mort, va aparèixer a les xarxes dels pescadors quan les van aixecar per recollir la captura de la jornada i com que no podien retirar-lo per les seves dimensions, van decidir portar-lo fins al port. Un cop a les instal·lacions, el van treure de la barca amb l'ajuda d'una grua i després la mateixa embarcació el va remolcar mar endins per enfonsar-lo. Des de la confraria han explicat que no tenien espai per guardar-lo i que van decidir tornar-lo a l'aigua. El tauró pelegrí és una espècie protegida i se'l considera un dels peixos més grans del món, després del tauró balena. No és estrany trobar-ne per aquesta zona. De fet, els pescadors de la zona n'han trobat en d'altres ocasions. S'alimenta de plàncton, de peixos petits i d'invertebrats. Tot i que se n'han arribat a localitzar de fins a 12 metres, la majoria mesuren entre 6 i 8 metres de llargada.

Un tauró pelegrí entre les xarxes. Això és el que va trobar una embarcació del port de Llançà aquest dimecres quan van pujar les malles per recollir la captura de la jornada. L'exemplar ja estava mort i la barca d'arrossegament del municipi, que havia sortit a pescar a la zona del Golf de Lleó, va decidir tornar a les instal·lacions portuàries amb el tauró a la tarda. Un cop allà, una grua de grans dimensions el va treure de l'embarcació. Segons han explicat des de la confraria, l'exemplar mesurava entre 6 i 7 metres de llarg i pesava prop de 5 tones. Com que no tenien espai per guardar-lo, van decidir tornar-lo a l'aigua i enfonsar-lo. La troballa va generar una gran expectació al port i moltes persones s'hi van acostar per prendre imatges i gravar vídeos abans que s'emportessin l'animal. Aquesta no és la primera vegada que capturen un exemplar d'aquestes característiques. Segons han explicat des del port pesquer, fa uns anys en van pescar un altre que mesurava gairebé el doble que aquest. De fet, no és estrany trobar-los en aquesta zona perquè aquesta espècie acostuma a nedar en aigües temperades. El tauró pelegrí és una espècie protegida i s'alimenta de plàncton, peixos petits i d'alguns invertebrats. Se'l considera un dels peixos més grans del món, després del tauró balena. I és que, tot i que habitualment, solen mesurar entre 6 i 8 metres de llargada, en algunes ocasions se n'han capturat de més de 12 metres. Un tauró guilla al Port de la SelvaEl darrer tauró que es va localitzar a la zona va ser l'any 2014. En aquesta ocasió, era un tauró guineu de gairebé 5 metres i uns 220 quilos. L'exemplar es va enredar a la xarxa d'un pescador del Port de la Selva, que feinejava a la zona de cala Taballera, en ple Cap de Creus. Com en el cas de l'embarcació de Llançà, quan el pescador va recollir la xarxa, el tauró ja estava mort. La necròpsia que li van practicar professionals de la facultat de Veterinària de la UAB va determinar que l'animal no patia cap malaltia aparent i que, amb tota probabilitat, va morir accidentalment en quedar-se enganxat a la malla quan perseguia un banc de peixos.

Anar al contingut