Una eina de reconeixement facial permet saber si l'alumne està atent a la classe

Una escola de París prova un software per saber si els alumnes es distreuen

RedaccióActualitzat

Una escola de negocis francesa serà la primer a provar una nova eina per enxampar els alumnes que es distreuen. És un software de reconeixement facial.

Segons publica el digital "The Verge", l'escola ESG Business School començarà a provar al setembre una eina que analitza les cares dels alumnes per saber si s'han distret. Si el sistema detecta que l'alumne no segueix amb atenció, li envia una alerta perquè torni a agafar el fil de la classe.

El software, ideat per l'empresa LCA, es començarà a provar en classes a distància, però la idea és que s'acabi aplicant també a les classes presencials.

L'eina es diu Nestor i fa servir càmeres per analitzar la resposta dels rostres dels alumnes. També és capaç d'avaluar si la classe està generant entusiasme o rebuig, segons si l'expressió és negativa o positiva.

En aquest vídeo es pot veure com funciona:

 

L'objectiu no és renyar els alumnes, sinó ajudar-los a aprofitar més bé les classes. La informació que extreu el software també pot ajudar el professor, que a vegades pot ser responsable de l'avorriment dels alumnes.

El Nestor encara està en fase de proves i ha d'aprendre les reaccions reals dels alumnes. La mateixa empresa ho reconeix amb un últim gag en aquest vídeo, en què una mà robòtica surt de la pantalla per cridar l'atenció de l'alumne que s'està distraient.

Anar al contingut