Barcelona

Una eina de Protecció Civil permet saber els riscos que té una casa

RedaccióActualitzat

Protecció Civil disposa d'una eina que pot ser de gran ajuda a l'hora de comprar una casa en una zona que no es coneix gaire o si es vol anar de vacances a un hotel o càmping concret.

L'eina és important, sobretot perquè sovint no som conscients dels riscos que hi pot haver per fets com ara que els establiments siguin en zones inundables, que hi hagi a la vora alguna empresa que treballa amb productes químics o que siguin a prop d'una via freqüentada per vehicles de mercaderies perilloses.

És per això que la web de Protecció Civil disposa d'un mapa que, posant-hi una adreça concreta, respon aquestes preguntes. Ho ha explicat a Catalunya Informació la cap de tecnologia de Protecció Civil de la Generalitat, Raquel Canet.

"És una eina molt senzilla. Permet ubicar qualsevol tipus de topònim: adreça, nom de municipi, riera. I permet obtenir informació de les capes que estem visualitzant. Per exemple, si visualitzem una capa d'establiments industrials, ens diu el nom de l'establiment industrial, el nivell d'afectació, etc."

La informació s'actualitza constantment. La web, fins ara desconeguda pel públic en general, té unes 2.000 visites de mitjana cada any, i Interior vol que es multipliquin exponencialment en els pròxims mesos.
 

Anar al contingut