Colombo

Una dona suïcida mata un home a Sri Lanka davant de l'oficina del ministre de Benestar

Una dona kamikaze s'ha immolat aquesta matinada al centre de Colombo, la capital de Sri Lanka, al sud de l'Índia, i ha causat almenys un mort i dos ferits greus. L'atac ha estat davant de l'oficina del ministre de Benestar, d'ètnia singalesa, i la persona morta ha estat el seu assistent personal. Els separatistes tàmils mantenen combats periòdics amb el govern de Sri Lanka, i l'atemptat arriba després que el líder separatista dels Tigres Tàmils declarés que és impossible signar la pau amb el govern de Sri Lanka perquè es tracta d'un govern genocida. La guerra entre els tàmils, que controlen "de facto" el nord-est de l'antiga illa de Ceilan, i els singalesos, del sud, dura des dels anys setanta i ha provocat milers de morts.

Actualitzat
Almenys un home ha mort i dos han resultat ferits a Colombo quan una suïcida ha detonat la càrrega explosiva que duia davant de l'oficina del ministre de Benestar i Desenvolupament Social, d'ètnia singalesa. La dona, suposadament una guerrillera dels Tigres de l'Alliberament del Regne Tàmil, ha intentat entrar a l'edifici de l'oficina ministerial, però els membres de seguretat li han donat l'alto, moment en què s'ha immolat.

L'explosió ha acabat amb la vida de la suïcida i d'un treballador de l'oficina del ministre, i ha ferit dues persones, segons fonts hospitalàries citades per mitjans locals. En el moment de l'atac, el qui seria l'objectiu de la guerrillera, el ministre de Benestar, Douglas Devananda, no es trobava a l'oficina ministerial.
 
Devananda és el líder del Partit Democràtic Popular d'Eelam, un dels grans crítics de la guerrilla tàmil. En el passat, Devananda ja ha patit diversos intents d'assassinat per part dels rebels. Aquesta mateixa setmana, les autoritats de Sri Lanka van detenir dues persones per la seva suposada intenció d'atemptat contra la vida del ministre.

L'atac, que ha acabat amb la vida de l'assistent del ministre, s'ha produït l'endemà que el màxim líder de la guerrilla tàmil acusés al govern de Sri Lanka d'intentar "destruir la nació tàmil" i assegurés que la pau amb l'executiu és impossible.

La guerra entre els tàmils i els singalesos dura des de la dècada de 1970 i ha causat milers de morts.
Anar al contingut