Una dona maltractada ha de tornar els diners de les ajudes rebudes durant 2 anys

Va rebre maltractaments per part del seu pare i el seu germà i la normativa no contempla que la violència domèstica pugui ser per part d'un germà

Actualitzat

L'Estat reclama 11.000 euros a una noia víctima de violència domèstica. La jove va ser maltractada pel seu pare i un dels seus germans. Durant dos anys va rebre una ajuda per a víctimes i ara li reclamen que torni els diners perquè ser víctima d'un germà no està contemplat a la normativa. Ho ha explicat a TV3, però ha volgut mantenir-se en l'anonimat.

"Tot ve des que era petita per part del meu pare. Maltracte, abandonament i abusos. Després va ser el meu germà i es va incrementar cada cop més. En l'última que em va fer, per la qual vaig haver de demanar ajuda perquè em donessin aquesta paga, vaig acabar al carrer sense res i a l'hospital, on em volien ingressar per intent de suïcidi."

Aquest va ser l'últim episodi de violència que la va portar fins als serveis socials a demanar ajuda. Li van recomanar i confirmar que el més apropiat era demanar una ajuda per a dones maltractades que concedeix el SEPE, l'antic INEM.

Va presentar tota la documentació, on constava qui era l'agressor, i li van concedir.

"Vaig trigar dos dies en tramitar-la i me la van concedir perquè portava un certificat de dona maltractada d'àmbit domèstic, que era el certificat necessari per poder demanar aquesta paga. Després me la van renovar i després me la van tornar a renovar un altre cop."

Ara li reclamen que torni tots els diners perquè la normativa no contempla com a violència domèstica que pugui ser per part d'un germà. Ha perdut el judici.

Si no hagués cobrat aquest ajut, hauria tingut dret a un altre d'un import molt semblant, però la sentència no ho ha tingut en compte, ni preveu compensar-ho.

 

ARXIVAT A:
Violència masclista
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut