Barcelona

Una dona i quatre guàrdies urbans han estat ferits per un grup de manters al centre de Barcelona

Colau afirma que la violència no es pot tolerar i que s'ha traspassat una línia vermella

RedaccióActualitzat

Quatre agents de la Guàrdia Urbana i una dona han resultat ferits aquest dijous a la tarda al centre de Barcelona en un enfrontament amb un grup de manters.

Els agents han intentat aturar una venda il·legal a la Rambla, prop de l'estació de metro de la plaça Catalunya, i poc després de les 16 hores han començat els incidents.

Els agents, que feien un operació rutinària contra la venda ambulant, han demanat a un dels venedors ambulants que s'identifiqués. Segons fonts municipals, en veure-ho, un grup de venedors de "top manta" han baixat a la via del metro de la Línia 3 a l'estació de Catalunya, han agafat pedres de les vies, les han llançat contra els agents i han fet aturar el servei de la línia durant deu minuts.

Després, els venedors ambulants han sortit a fora, han tornat a llançar pedres contra els agents i n'han ferit quatre, a més d'una vianant, que ha estat traslladada amb una contusió a un centre hospitalari.

En l'operatiu hi han intervingut agents de la Guàrdia Urbana de Ciutat Vella, de l'Eixample i de la Unitat de Suport Policial.

Preventivament, la Guàrdia Urbana ha tallat durant uns quants minuts el trànsit rodat pel carrer Pelai, mentre nombrosos turistes presenciaven l'enfrontament.

L'enfrontament ha acabat sense cap detingut. La Guàrdia Urbana ha obert diligències sobre el cas per informar-ne l'autoritat judicial i per procedir a la corresponent identificació de les persones involucrades. La Guàrdia Urbana confia que, amb imatges i altres proves dels incidents, podrà identificar-ne els responsables.

L'alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, afirma que la violència no es pot tolerar i que s'ha traspassat una línia vermella i adverteix que no permetrà que es transgredeixin certs límits.

"Hi ha una línia vermella que és la violència. Imatges de llançaments de pedres no són tolerables ni acceptables. També estem convençuts que els propis col·lectius de manters seran els primers interessats en aïllar aquests incidents violents que no beneficien a ningú.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut