Sant Cugat

Una dona de 83 anys s'enfronta a un desnonament si no presenta els papers que l'acrediten com a propietària

Fina Cruz, de 83 anys, viu malalta en una situació de misèria al porxo cobert de casa seva, a Sant Cugat. Ara li poden treure tot el que li queda. La seva casa ja va ser subhastada l'any 2005 després que un fill la posés com a aval d'un crèdit bancari que no va pagar. La dona conserva una escriptura que ella va signar davant notari per la qual podia viure a l'habitatge en usdefruit, fins que morís. El document, però, és una còpia i si dimecres no presenta les escriptures notarials originals i altres proves documentals que ara no té, l'obligaran a deixar la casa on ha viscut els darrers 40 anys. La Fina assegura que alguns volen fer negoci a costa seva.

Actualitzat
A Sant Cugat tant els veïns com l'Ajuntament han intentat donar-li suport i respecten la seva decisió de viure com ella vol. El procediment judicial, però, ha anat cremant etapes i ara l'única esperança que li queda és que el jutge valori l'escriptura. Si no, el més probable és que acabi al carrer. La Fina es referma que estan intentant aprofitar-se d'ella i que es troba en la situació actual a causa de la indefensió davant d'aquells que li han volgut prendre el pèl. La dona es queixa que la citen en els mesos que fa més fred i ironitza que és perquè li agafi una pulmonia i així no hagin de treballar tant per desnonar-la. Ella assegura que es mantindrà al peu del canó i donant guerra.

Segons els veïns, ells no tenen res en contra de la dona. De fet, l'ajuden en tot el que poden, ja que la Fina dorm en un porxo on no té ni llum ni aigua.

El regidor dels Serveis Socials de Sant Cugat, Enric Tomàs, ha explicat que l'Ajuntament li ha fet tot un procés d'acompanyament tant judicial com sanitari, proporcionant-li una advocada i atenció hospitalària. Tomàs explica que s'ha fet tot el que s'ha pogut i ha assegurat que han posat al seu abast una plaça en una residència. L'Ajuntament entén que no se la pot forçar però manté la seva oferta per si la Fina necessita un llit en un centre especialitzat.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut