Barcelona

Una dona atesa cada dia al Clínic per agressió sexual, un 33% més que el 2017

La majoria són dones menors de 25 anys, que han estat violades

RedaccióActualitzat

Cada dia més d'una persona és atesa al Clínic per una agressió sexual. Un 91,5% són dones, la majoria d'entre 18 i 25 anys. Així ho revelen les dades d'aquest 2018 de la unitat especialitzada de l'hospital, una de les poques a Catalunya.

Fins a 31 d'octubre 2018, hi han acudit 351 víctimes d'agressió sexual, el doble que el 2005 i un 33% més que l'any passat, tenint en compte que es calcula que fins a l'últim dia de l'any n'hauran atès unes 400.

Els sanitaris alerten que 7 de cada 10 eren víctimes de violació.

 

 

Tot i això, les dades del Clínic revelen una altra qüestió: han detectat més reticència inicial a denunciar que fa uns anys. Si l'any 2014 un 73% de les víctimes asseguraven en el moment de ser ateses que tenien intenció de denunciar, ara ho fan un 63%.

Notícia relacionada: 1 de cada 4 víctimes de violació és menor i la meitat dels agressors tenen menys de 33 anys

Una de cada tres coneix l'agressor

D'aquestes agressions, un 62% tenien menys de 25 anys. L'Hospital Clínic atén des del maig menors que han estat agredits sexualment, i els n'han arribat 12, totes noies.

Notícia Relacionada: Una víctima de violació: "Vaig notar com que em treien la vida"

Pel que fa al seu agressor, una de cada tres víctimes el coneix i en un 56% dels casos l'agressió s'ha produït en algun domicili, un 22% a la via pública i un 10% en una discoteca o bar; són els tres escenaris principals.

En la immensa majoria dels casos hi ha un sol agressor.

Submissió química en 3 de cada 10

En el 30% de les persones ateses per agressió sexual al Clínic se sospita que hi ha hagut submissió química, és a dir, que han tingut una pèrdua de consciència per alguna substància que les ha invalidat i que, després, no els permet recordar exactament què ha passat.

Es tracta d'una xifra semblant a la de l'any passat.

ARXIVAT A:
Agressió sexualViolència masclista
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut