Tossa de Mar, Selva

Una dona amb un aneurisme cerebral mor després de voltar per quatre hospitals en 65 hores abans de ser operada

Una dona de Tossa de Mar que va tenir un aneurisme cerebral va morir després de passar per quatre hospitals abans de ser operada. La família denuncia, en una querella, que es van trigar 65 hores a disposar d'un quiròfan i els mitjans necessaris per fer la intervenció. El Departament de Salut i la Vall d'Hebron consideren que la mare de la Natàlia va ser atesa en tot moment i no se la va operar abans perquè hi havia altres casos més urgents, i que el seu estat de salut no va empitjorar a causa del retard en la intervenció.

Actualitzat
La mare de la Natàlia la va portar el 7 de setembre a l'hospital de Blanes, primer, i després al Trueta de Girona, on li van diagnosticar un aneurisme cerebral, una dilatació d'una artèria que pot acabar en vessament cerebral.

La gravetat del cas va fer que la traslladessin a la Vall d'Hebron, on va ingressar a la UCI a la tarda. Se li va programar una primera intervenció amb una tècnica poc invasiva, però no l'hi van poder fer perquè l'aparell per fer-ho no funcionava.

L'alternativa en aquests casos és la cirurgia, però tampoc la van poder operar perquè els quiròfans estaven ocupats per pacients, es va dir a la família, molt greus, com ella, "i no els podien treure per operar-la a ella". A la tarda i a la nit següents, la pacient va tenir dos nous sagnats.

L'endemà al matí, tampoc se la va poder operar perquè els quiròfans d'urgència continuaven plens. Finalment, la van enviar a l'Hospital Clínic, on la van intervenir 65 hores després de tenir l'aneurisme.

Experts consultats recomanen operar dins de les primeres 24 hores per reduir el risc d'hemorràgies cerebrals.

La filla de la víctima ha explicat que es van queixar en aquell moment ja que no entenien per què havien admès a la seva mare amb una malaltia tan greu que necessitava intervenció rapidíssima si no disposaven ni de la màquina ni del quiròfan necessari per intervenir-la.

La família s'ha querellat contra el gerent i el cap de neurocirurgia de l'Hospital de la Vall d'Hebron per un suposat delicte de denegació d'assistència sanitària i contra el dret a la protecció de la salut.

La Vall d'Hebron assegura que els seus professionals van actuar de forma correcta i van utilitzar els recursos adients de què disposa l'hospital, que són, remarquen, els mateixos de l'any passat i l'anterior.
 També diuen que no tenen constància de la querella per via judicial i, per tant, no saben de què s'acusa l'hospital.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut