Cressida Dick és la primera dona que dirigirà Scotland Yard en 188 anys (Reuters)
Cressida Dick és la primera dona que dirigirà Scotland Yard en 188 anys (Reuters)
Londres

Una dona, al capdavant de Scotland Yard per primera vegada en 188 anys d'història

Cressida Dick és la nova comissària en cap de la policia metropolitana de Londres

RedaccióActualitzat

Per primera vegada a la història, una dona dirigirà Scotland Yard. Es diu Cressida Dick, té 56 anys i, des d'aquest dimecres, és la nova comissària en cap de la policia metropolitana de Londres, un fet mai vist en els 188 anys d'història del cos.

Dick treballava des de feia dos anys per al Ministeri d'Afers Estrangers. Abans, va ser responsable de la unitat antiterrorista de Scotland Yard, coneguda com Met.

Precisament, va ser l'oficial a càrrec de l'operació policial en què uns agents van matar a trets per una confusió el brasiler Jean Charles de Menezes el juliol del 2005 al metro de Londres. Els agents el van confondre amb un dels terroristes que van intentar atemptar contra el metro el 21 de juliol d'aquell any. Un jurat la va eximir de qualsevol responsabilitat. La família del noi havia demanat a l'alcalde de Londres que Dick no fos nomenada.

Des de Twitter, l'alcalde de Londres, Sadiq Khan, ha donat la benvinguda a Dick i ha assegurat que vol treballar amb ella.

 

La nova cap, que era la candidata més ben posicionada per ocupar el càrre policial de més importància al Regne Unit, s'ha declarat "encantada i honorada" amb el nomenament. "És una gran responsabilitat i una oportunitat fantàstica", ha dit.

Anar al contingut