Washington

Una dona acusa el candidat de Trump al Suprem d'haver-la intentat violar fa 30 anys

La professora universitària Christine Blasey Ford ha fet pública ara la seva identitat i l'acusació contra el jutge Brett Kavanaugh

RedaccióActualitzat

Un altre cop dur contra Trump. Brett Kavanaugh és el candidat del president dels Estats Units a ser un dels nous jutges del Suprem. I ara s'ha sabut que hauria intentat violar una dona fa més de 30 anys. La dona, Christine Blasey Ford, professora de la Universitat californiana de Palo Alto, ha decidit fer pública l'acusació i la seva identitat.

La dona que fa uns dies va acusar Kavanaugh d'assetjament sexual surt d'aquesta manera de l'anonimat en una entrevista a "The Washington Post". Els fets haurien passat a la dècada dels 80, quan tots dos van coincidir en un institut de secundària a Maryland. Christine Blasey Ford explica que el jutge, que anava "totalment begut", la va grapejar i la va intentar despullar.

El jutge nega categòricament l'acusació i hi veu una maniobra de desprestigi. Els demòcrates han portat el cas a l'FBI i esperen -almenys- retardar el seu nomenament.

La designació de Kavanaugh, de 53 anys, com a jutge vitalici del Suprem s'ha convertit en un cavall de batalla dels demòcrates i preocupa els sectors més progressistes del país perquè el seu perfil, clarament conservador, decanta a la dreta la balança ideològica del màxim òrgan judicial del país.

ARXIVAT A:
Trump Estats UnitsAssetjament sexual
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut